14361
15:57 26.012023

Угорська національна спільнота Закарпаття отримує максимальну підтримку, всебічну допомогу та розуміння від держави й органів виконавчої влади

Політика 4390

«Угорська національна спільнота Закарпаття отримує максимальну підтримку, всебічну допомогу та розуміння від держави й органів виконавчої влади на місцях» – з такою заявою сьогодні вийшли під час зібрання представники угорської громади в нашому регіоні.

Останні тижні держава-терорист росія активно використовує у своїй пропаганді наратив про так звані «утиски угорської спільноти на Закарпатті» та акцентує на участі в цьому Української держави.

На жаль, ці фейкові меседжі генеруються й надходять також і з України. Оцінку такій діяльності окремих суб’єктів в умовах воєнного стану дадуть правоохоронні органи. Це в їхній компетенції.

Непокоїть і те, що вищезазначені провокації створюють загрозу можливого блокування допомоги ЄС для України, яка зараз є надважливою, та перспектив європейської інтеграції, що є пріоритетом для нашої країни.

Ми не можемо цього допустити і не дамо використовувати українських угорців як об’єкт для маніпуляцій і ворожої пропаганди. Тому представники угорської національної спільноти Закарпаття сьогодні надіслали чіткий сигнал усім: є максимальна підтримка, всебічна допомога та розуміння від держави й органів виконавчої влади на місцях.

Приємно було сьогодні почути військового 128-ї ОГШБр Збройних сил України, етнічного угорця, кандидата фізико-математичних наук, доцента кафедри фізико-математичних дисциплін Українсько-угорського навчально-наукового інституту Ужгородського національного університету Віктора Трошкі, який долучився до зібрання в режимі онлайн безпосередньо з фронту. Віктор підтримав своїх колег, зазначив, що бійці на передовій стежать за подіями навколо угорської громади, і звернувся з проханням забезпечити мир на Закарпатті та зупинити тих, хто створює провокації. Його слова «В єдності наша сила» звучали гучно.

Важливо, щоб уся Україна та наші європейські партнери розуміли, що існують лише провокації окремих фізичних осіб, але це питання локальне і воно не стосується державної політики.

Як представник Президента на Закарпатті, додам, що представники угорської національної спільноти, котрі проживають на території нашого регіону, є громадянами України, невід’ємними, інтегрованими та органічними членами українського суспільства.

Незалежно від етнічного походження, належності до національних спільнот нам гарантуються рівні громадянські, політичні, соціальні, економічні, культурні права і свободи, визначені Конституцією України.

Не дамо зовнішньому та внутрішньому ворогу розхитати Закарпаття і заблокувати підтримку ЄС для України.

Про це інформує Віктор Микита – голова Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах