14373
12:16 27.012023

Угорщина та Румунія направили спільне звернення до Венеціанської комісії щодо Закону про національні меншини України

Політика 5959

В рамках спільної угорсько-румунської ініціативи моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (РЄ) одноголосно вирішив звернутися до дорадчого органу Ради Європи з питань конституційного права, Венеціанської комісії, перевірити чи новий Закон про національні меншини (спільноти) України відповідає міжнародним стандартам. Про це інформагенству МТІ телефоном із Страсбурга повідомив голова комітету з питань закордонних справ Парламенту Угорщини Жолт Неймет.

Жолт Немет звернув увагу на те, що, незважаючи на свої зобов’язання, Україна не консультувалася з Венеціанською комісією та представниками національних меншин щодо нової редакції закону і вони – національні меншини – висловлюють своє невдоволення новим законом.

За словами політика від партії «Фідес», Венеціанська комісія розглядатиме це питання як пріоритетне, і дасть оцінку закону через кілька місяців. Жолт Неймет також підкреслив, що привести захист меншин у відповідність до міжнародних стандартів в інтересах України.

«Фундаментальною умовою інтеграції України до ЄС є дотримання міжнародного законодавства про захист прав меншин, що вимагається і Копенгагенськими критеріями вступу», — наголосив він.

MTI

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах