14379
15:13 28.012023

Йосип Резеш: «У Закарпатті хочуть розхитати ситуацію на національному підґрунті, використовуючи угорську спільноту краю»

Політика 7738

Виконавчий директор Асоціації «Об’єднання прикордонних органів самоврядування Закарпаття» Йосип Резеш прокоментував нашому виданню події, які відбуваються впродовж останнього часу навколо угорської нацменшини Закарпаття, а також зустріч з цього приводу в Закарпатській обласній військовій адміністрації.

За його словами, сьогодні в Закарпатській обласній військовій адміністрації зібралися представники всіх угорські організації, об’єднань, які представляють інтереси угорської громади Закарпаття.

«Всі ми зібралися разом, щоб зробили потужний крок – звернутися до Президента України з тим, щоб покласти край жахливим подіям, які відбуваються останнім часом у Закарпатті навколо угорської нацменшини», – відзначив Й. Резеш.

У першу чергу, як наголошується у зверненні до Глави держави, важливим є те, що «…хтось у Закарпатті хоче розхитати ситуацію на національному підґрунті, використовуючи в своїх цілях угорську спільноту Закарпаття».

За словами Резеша, останній надскладний рік – рік воєнного вторгнення росії в Україну, – дуже багато чого показав, у тому числі – ким є угорці Закарпаття.

«Ми всі як єдина спільнота, як єдина сім’я разом – незалежно від національної приналежності – стали на захист нашої держави України. Словаки та угорці, румуни та роми, які народилися і живуть на Закарпатті, всі як один сьогодні працюють на перемогу України – хтось на фронті, «на передку», а хтось тут, у тилу. Відкидаючи всі амбіції, всі політичні уподобаннями ми всі разом працювали і працюємо на один результат – на перемогу України!»

На жаль, за словами Йосипа Резеша, комусь та стабільність, яка панувала в Закарпатській області, не сподобалася, і він намагається використовувати національну меншину Закарпаття для розхитування ситуації на міжнаціональному грунті з метою заробітку певних політичних дивідендів на свою користь.

«Ми вважаємо це великою проблемою, гріхом, це віддаляє нас від перемоги, тому ми звернулися до Президента з проханням втрутитися в ситуацію і показати всім, що ми, закарпатці, закарпатські угорці, є інтегрованою частиною суспільства, і ми всі працюємо на результат – на перемогу нашої держави України. Ми хочемо покласти край цьому жахливому процесу, який триває вже останні тижні – це меседжі проти угорської нацменшини та «закиди» про сепаратизм, і так далі. Ми просимо, щоб не налаштовували українців проти угорської спільноти Закарпаття, бо це може негативно впливати на розвиток нашої області і на перемогу нашої держави.

Я щиро сподіваюся, що в цей процес втрутиться найвище керівництво України».

kiszo.news

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах