14696
16:31 4.052023

Депутати Ужгородської міської ради прийняли зміни до бюджету та затвердили низку міських програм

Політика 12332

У четвер, 4 травня, відбулося пленарне засідання чергової сесії Ужгородської міської ради. В залі зареєструвалося 35 депутатів. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх загиблих внаслідок війни росії проти України.

Відтак міський голова Ужгорода Богдан Андріїв нагородив військових до Дня піхоти, який відзначають щороку 6 травня. Тож грамотами Ужгородської міської ради нагородили старшого сержанта, командира відділення гранатометного відділення взводу вогневої підтримки 2 гірсько-штурмової роти військової частини А 1778 Володимира Олійника та майстра-сержанта, головного сержанта 1 гірсько-штурмового взводу 1 гірсько-штурмової роти військової частини А 1778 Юрія Щетинського.

Також грамотами відзначили боксерів: ужгородку Софію Турецьку, яка стала срібною призеркою чемпіонату України з боксу серед юніорів та юніорок, її тренера Георгія Кушнаренка та президента ГО «Ужгородська федерація боксу» Степана Молнара.

Далі депутати проголосували за кілька міських програм. Зокрема, за Програму забезпечення цивільного захисту у закладах освіти міста на 2023-2025 р (виділили 23 мільйонів гривень на 3 роки); Програму розвитку української мови в усіх сферах суспільного життя (1 млн 289 тис. грн на 2023 рік), йдеться про поповнення фондів бібліотек кращими творами національної та світової художньої літератури, поліпшення матеріально-технічної бази кабінетів української мови тощо; Програму підтримки обдарованої молоді Ужгорода на 2021-2023 роки.

Також на цій сесії було прийнято рішення про зміну назв п’яти освітніх закладів міста:

– Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 із поглибленим вивченням словацької мови на Ужгородський ліцей № 4 Ужгородської міської ради Закарпатської області.

– Ужгородська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5 із поглибленим вивченням іноземних мов Ужгородської міської ради Закарпатської області на Ужгородський академічний ліцей № 5 Ужгородської міської ради Закарпатської області.

– Ужгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10 з угорською мовою навчання імені Дойко Габора Ужгородської міської ради Закарпатської області на Ужгородський ліцей імені Дойко Габора Ужгородської міської ради Закарпатської області.

– Багатопрофільний ліцей «Інтелект» – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11 Ужгородської міської ради Закарпатської області на Ужгородський ліцей «Інтелект» Ужгородської міської ради Закарпатської області.

– Ужгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 Ужгородської міської ради Закарпатської області на Ужгородський ліцей № 15 Ужгородської міської ради Закарпатської області.

Не оминули увагою і підтримку військовослужбовців. Рішенням сесії було виділено 20 млн грн на цей рік одній із військових частин, а також було прийнято Програму медичної підтримки учасників бойових дій при проходженні стаціонарного лікування у медичних закладах міста на 2023 – 2024 роки. Згідно із проектом рішення на реалізацію програми виділили 50 мільйонів гривень на 2 роки. Мета – покращення забезпечення медичними послугами та харчуванням при стаціонарному лікуванні у медзакладах Ужгорода військовослужбовців, які отримали поранення, травми на війні.

Також варто зазначити, що на цій сесії депутати затвердили перелік спеціальних земельних ділянок для паркувальних майданчиків. З’являться такі на проспекті Свободи, вулицях Капушанській, Олександра Фединця-Золтана Баконія, площі Корятовича-вул. Олександра Духновича, площі Жупанатській та вул. Олександра Довженка, вул. Льва Толстого.

Також внесли зміни до бюджету Ужгорода на 2023 рік, оскільки вносили зміни до низки міських програм. Однією із них є Програма посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2021 – 2023 роки. У рамках програми, громадяни, які потребують лікування чи соціальну підтримку, можуть розраховувати на матеріальну підтримку в розмірі 5 тис. грн один раз на два роки.

Також було виділено додаткові кошти на Програму благоустрою та розвитку комунальної інфраструктури міста Ужгород на 2023-2027 роки.

Зокрема, департамент міської інфраструктури додатково отримав 7,5 млн грн для забезпечення проведення поточного ремонту внутрішньоквартальних територій. Таку ж суму передбачили і на забезпечення проведення поточного ремонту міських доріг. Майже півтора мільйона гривень на капітальний ремонт підвісного мосту через річку Уж.

Не забули і про освітян. Зокрема було прийнято рішення про 50% надбавку за складність та напруженість педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах