1488
13:39 29.072016

На Закарпатті встановили заборону на введення в дію нових комунальних тарифів

Політика 1905

04162335_04162229_1440155247_194230_largeПід час сесії депутати Закарпатської обласної ради ухвалили рішення «Про встановлення тимчасового мораторію (заборони) на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення Закарпатської області».

Згідно з документом, рішення ухвалене з метою забезпечення соціального захисту населення, дотримання конституційних прав громадян області, основних принципів державного регулювання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, недопущення загострення суспільної напруги серед населення Закарпатської області та враховуючи численні звернення депутатів ради та органів місцевого самоврядування краю.

«Просимо встановити тимчасовий мораторій (заборону) до 1 січня 2017 року на введення в дію підвищення цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги, а саме: природний газ, електричну енергію, теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, послуги з гарячого водопостачання для населення на території Закарпатської області», – йдеться в рішенні.

Також, за документом, забороняється підприємствам-постачальникам житлово-комунальних послуг здійснювати нарахування по розрахунках з 1 липня 2016 року та стягнення з населення Закарпатської області пені за несвоєчасну оплату за житлово-комунальні послуги, зазначені в пункті 1 цього рішення.

Офіційно оприлюднити це рішення мають у черговому випуску газети Закарпатської обласної ради «Новини Закарпаття» та інших засобах масової інформації області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах