14917
17:09 27.062023

Підтримка військовослужбовців та перейменування вулиць: в Ужгороді відбулася сесія міськради

Політика 9622

У вівторок, 27 червня, відбулося засідання чергової сесії Ужгородської міської ради. У залі зареєструвався 31 депутат. Перед початком роботи сесії міський голова Богдан Андріїв нагородив грамотами юних спортсменів та їхніх тренерів. Ідеться про вихованців школи олімпійського резерву з гандболу «Карпати» і представників Ужгородської міської федерації дзюдо.

Відтак перейшли до порядку денного. Насамперед затвердили низку рішень, які стосуються підтримки військовослужбовців ЗСУ та їхніх сімей. Зокрема Програму компенсації початкового внеску за кредитами на придбання житла військовослужбовцям Збройних сил України (за контрактом) в Ужгородській міській територіальній громаді на 2023–2025 роки. Мета – створення належних умов для забезпечення житлом військовослужбовців (за контрактом) шляхом компенсації початкового внеску за кредитами на придбання житла. Ресурсне забезпечення – 3 млн грн.

Схвалили також Програму соціальної підтримки військовослужбовців, ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, на 2023–2025 роки. Метою є реалізація комплексу взаємопов’язаних завдань і заходів, спрямованих на розв’язання найважливіших проблем у сфері соціального захисту осіб з інвалідністю внаслідок війни, військовослужбовців та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, підтримання їхнього належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії з органами місцевого самоврядування, створення в суспільстві атмосфери поважного ставлення до військовослужбовців, які постраждали заради захисту України. Ідеться про різні види фінансової допомоги, санаторно-курортне лікування ветеранів війни та людей, котрі мають особливі заслуги перед Батьківщиною, тощо. Детальніше з програмою можна ознайомитися на сайті Ужгородської міської ради.

Після цього проголосували за надання одноразової матеріальної допомоги представникам сім’ї загиблого/померлого захисника України. Мова про різні суми, максимальна – 100 тис. грн. 

Ще одним рішенням внесли зміни до Програми підтримки сімей загиблих/померлих захисників України на 2023–2025 роки. Згідно із Програмою, сім’ї можуть розраховувати на одержання матеріальних допомог не менше одного року, а також на допомогу щодо оздоровлення.

На цій сесії депутати проголосували й за безоплатну передачу майна комунальної власності. Ідеться про квартиру, подаровану військовослужбовцю 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади ужгородцю Олександру Козловському, який є повним кавалером ордена «За мужність».

Серед іншого депутати міської ради підтримали перейменування двох вулиць в Ужгороді на честь загиблих Героїв. Вулиця Павла Пестеля тепер називатиметься Данила Богуславського, а Івана Тургенєва – Руслана Ференці.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини