14954
17:41 6.072023

Закарпаття і Люблінське воєводство готові до підписання 4-стороннього договору про співробітництво

Політика 4528

Про це заявив Володимир Чубірко – голова Закарпатської обласної ради під час зустрічі з віце-маршалеком Люблінського воєводства Збігнєвом Войцеховським.

«Провели важливу зустріч в Любліні з польськими партнерами. Узгоджено остаточні деталі 4-стороннього договору про співпрацю, який урочисто підпишемо вже найближчим часом. Обговорили з віце-маршалеком Збігнєвом Войцеховським можливість оздоровлення дітей закарпатських військових у Польщі. Заручилися підтримкою мера Кшиштофа Жука щодо напрацювання концепції співпраці між Ужгородом і Любліним. Розроблятимемо проєкти спільної участі у Програмі Interreg NEXT, а також пілотного ЄОТС між Підкарпатським, Люблінським воєводствами і Закарпатською областями. Це може бути ще один дієвий інструмент залучення європейських грантових коштів.

Між цим усім пораділи успіхам нашого земляка і дипломата Івана Грицака, якого польські колеги відзначили високими нагородами за налагодження і розвиток добросусідських відносин між Україною і Польщею.

Далі делегація закарпатських депутатів прямує до Литви. Наше завдання – міжнародні напрацювання і домовленості з новою державою», – повідомив Володимир Чубірко на своїй сторінці у Фейсбук.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах