14958
18:04 7.072023

Закарпаття вибудовує план співробітництва із Самоврядуванням Каунаського району Литви

Політика 6574

Делегація депутатів Закарпатської обласної ради провела робочу зустріч з мером Каунаського району Валеріюсом Макунасом, на якій були присутні представники всіх напрямів роботи Самоврядування цього адміністративного округу.

Про це інформує Володимир Чубірко на своїй сторінці у Фейсбук:

«Обговорили важливу для нас тему поранених військових й запросили литовців долучитися до будівництва в Ужгороді реабілітаційного центру. Це буде спільний проєкт з партнерами Закарпатської обласної ради і ОВА, кожен з яких відповідатиме за конкретну його частину.

Також Каунаський район і їхня найбільша клініка готові надавати консультації щодо реформування закарпатської медицини, допоможуть не припуститися помилок, через які свого часу пройшли литовці, сформувати потужний стимул для ринку праці лікарів і їх конкурентоздатності.

Працюємо у напрямку подальшого поглиблення відносин у сфері культури і освіти. Наші театри, музеї, колективи, педагоги зможуть напряму контактувати з литовськими закладами відповідного профілю й налагоджувати партнерство.

Вже готуємо пакети відповідних документів для підписання майбутніх офіційних угод і меморандумів, аби дати старт реалізації намічених проєктів. Багатовекторна підтримка Литви міцна і надовго. Дякуємо за довіру!»

Депутати Закарпатської обласної ради перебувають з робочим візитом у Литві на запрошення Самоврядування Каунаського району. У складі делегації: голова облради Володимир Чубірко, його перший заступник Андрій Шекета та депутати Андрій Андріїв, Федір Яринич, Василь Скрип.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах