15035
11:07 31.072023

Тячівщину відвідала делегація із Чехії

Політика 7363

З 28 по 30 липня у Дубівській громаді з робочим візитом побувала делегація з чеського міста Костелец-над-Орлиці, яке стало нашим містом-побратимом, – мер міста Томаш Килік та його заступник Домінік Каплан.

28 липня іноземні гості познайомились з колективом селищної ради. У залі засідань селищної ради учасниці Молодіжної ради їх привітали хлібом-сіллю, а селищний голова презентував громаду.

Затим для чеських посадовців проведено екскурсію соціальними об’єктами громади, під час яких вони відвідали пожежну частину, ліцеї та гімназії, лікарню, коледж та гуртожиток коледжу, де компактно проживають переселенці, а також здійснили поїздку до форельного господарства у с. Красна та відвідали туристичну родзинку – мінеральне джерело «Красношурка» в урочищі Бесарабчик.

Наступні дні чеські партнери познайомилися з туристичними місцями, зокрема, побували на горі Апецька.

За підсумками зустрічі обговорено ряд важливих питань співпраці та обміну досвідом у сфері освіти та рекреації. І вже ближчим часом розпочнеться впровадження перших спільних проектів між містом-побратимом Костелец-над-Орлиці та Дубівською громадою.

Нагадаємо, на початку червня селищний голова Денис Каганець здійснив робочу поїздку до Чеської Республіки, під час якої було підписано Меморандум про співпрацю з містом Костилец-над-Орлиці. Налагодження співпраці чеського міста та нашої громади відбулося за підтримки та ініціативи Асоціації європейського розвитку карпатського регіону та представника Крайського уряду Романа Кліми.

Про це інформує Дубівська селищна територіальна громада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах