15057
11:16 3.082023

Президент України в Берегові нагородив закарпатських угорців зі складу 128-ї ОГШБр та 101-ї ОБрТрО

Політика 30490

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита разом із Президентом Володимиром Зеленським відвідали Берегово, де нагородили наших захисників – закарпатських угорців зі складу 128-ї ОГШБр та 101-ї ОБрТрО – державними відзнаками й поспілкувалися з представниками угорської спільноти краю.

Це історична подія для Закарпаття, адже зустріч з громадою в такому форматі відбувається вперше.

Приємно було бачити, що тут були присутні представники угорської національної спільноти, які беруть активну участь у розвитку різних сфер життєдіяльності всієї нашої країни та Закарпатського регіону зокрема.

Це медики, освітяни, представники місцевого самоврядування, громадських організацій і релігійних конфесій та, найважливіше, наші військові – закарпатські угорці, котрі захищають незалежність України на фронті в складі Сил оборони ще з 2014 року.

Була відверта й конструктивна розмова про головне – спільну роботу заради перемоги. Президент подякував угорській громаді за її діяльність під час повномасштабного російського вторгнення та дбайливе ставлення до переселенців, котрі тимчасово проживають на Закарпатті.

Своєю чергою представники угорської національної спільноти запевнили Главу держави, що вони були й залишаються надійною опорою для всієї країни, вони обʼєднані як ніколи та готові працювати для перемоги.

Угорська громада прийняла в регіоні десятки тисяч переселенців з різних куточків України, іноді надаючи прихисток у власних оселях, віддаючи частину їжі зі свого столу, передаючи одяг зі своїх шаф. Вони надавали роботу на власних підприємствах, за потреби перевозили переселенців на своєму транспорті, прийняли дітей на навчання в заклади освіти, лікували, збирали кошти на підтримку ЗСУ, закуповували спорядження, дрони, транспорт, бронежилети й багато іншого для захисників на фронт.

Сотні закарпатських угорців взяли до рук зброю, вступили до військових формувань і вирушили на Схід за тисячі кілометрів від рідної домівки захищати Україну від окупантів для того, щоб зупинити та знищити агресора.

Вони разом з іншими воїнами з різних регіонів країни, різного віросповідання, національності й етнічної належності героїчно та міцно тримають позиції, іноді ціною власного життя. На їхній формі шеврони – символи України поряд із символами угорської національної спільноти.

Ось це справжнє обличчя етнічних угорців в Україні – патріотів, котрі руйнують будь-які міфи та маніпуляції.

Наприкінці Президент вручив військовослужбовцям, закарпатським угорцям, які були присутні на зустрічі, державні нагороди: ордени «За мужність» IIІ ступеня та медалі «За військову службу Україні» й «Захиснику Вітчизни».

Дякую представникам угорської громади краю та всім, хто наближає нашу перемогу.

Ми пишаємося! Україна пишається!

Стоїмо разом, плече до плеча!

Ми переможемо, ми – на своїй землі!

Слава Україні!

Героям слава!

Про це інформує Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах