15268
20:47 12.102023

Вето міського голови та створення кластерної лікарні: рішення сесії Ужгородської міськради

Політика 17179

У четвер, 12 жовтня, відбулося продовження чергової сесії Ужгородської міської ради після тривалої перерви. У сесійній залі зареєструвалося 30 депутатів. Після спільного засідання депутатських комісій, міські обранці  перейшли до порядку денного. 

Одним із важливих рішень на цій сесії було створення кластерної лікарні.

Варто зазначити, що у рамках реформи охорони здоров’я лікарні Закарпаття, поділять на надкластерні, кластерні та загальні. 

Реорганізація пройде шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня» медичних закладів: комунальних некомерційних підприємств Ужгородської міської ради «Центральна міська клінічна лікарня», «Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня», «Ужгородський міський пологовий будинок», «Ужгородська міська поліклініка».

Як пояснюють в Ужгородській міській раді, кластерну лікарню створено для підвищення якості та доступності надання медичних послуг, забезпечення реалізації державної політики реформування сфери охорони здоров’я, ефективного використання матеріальних, трудових та фінансових ресурсів.

– Це буде і оптимізація, і економія коштів. Тому це абсолютно правильна реформа. Міністерство охорони здоров’я затвердило наші пропозиції щодо об’єднання медичних закладів, – розповів міський голова Богдан Андріїв.

Відтак депутати почали розгляд проектів рішень, які стосувалися містобудівної документації. Загалом проголосували за сім детальних планів. Зокрема внесли зміни до детального плану території, обмеженої вулицями Собранецькою, Василя Докучаєва, Університетською, Вірменською та Керченською. У супровідній записці до цього проекту рішення йдеться: пропонується ущільнення багатоквартирної забудови, розміщення її на вільних ділянках. Зокрема, комплексу у вигляді лінійної забудови по вул. Собранецькій висотністю до 4-х поверхів, та багатоквартирні житлові будинки по вул. Кавказькій висотністю до 5-ти поверхів. Також проголосували за внесення змін до детального плану території мікрорайону «ім. Панаса Саксаганського» для розміщення індивідуальної малоповерхової забудови (квартал № 7), а також за детальний план території, обмеженої вулицями Капушанською (Перемоги), Легоцького, Заньковецької та межею міста, мова про чергову новобудову.

Що стосується скандального будівництва на вул. Високій, де мешканці рішуче виступили проти чергового житлового будівництва, то це питання зняли з порядку денного цієї сесії.

Після короткої перерви депутати продовжили роботу і провели ще й позачергову сесію. Загалом було винесено цілу низку земельних питань, на які міський голова наклав вето.

– Мною було заветовано вісім пунктів рішення сесії міської ради по кількох проектах, де розглядалися саме земельні питання. Мова про надання земельних ділянок, зміна цільового призначення тощо. У зв’язку з тим, що там були зауваження наших профільних підрозділів (відділу землекористування, юридичного, запобігання корупції) я наклав на ці пункти вето. Вето було не подолано, а це значить, що ці рішення не прийняті, – зауважив міський голова.

Опісля депутати затвердили Статут комунальної установи «Стадіон «Авангард» Ужгородської міської ради, а також підтримали рішення «Про укладання Договору суперфіцію земельної ділянки по вул. Марії Заньковецької, 13 «а» з метою отримання дозвільних документів для будівництва мінікотельні ліцеїв № 12 та № 15.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах