15455
19:18 11.012024

Міністри закордонних справ України та Угорщини зустрінуться в Ужгороді

Політика 8392

Зустріч міністрів закордонних справ України та Угорщини, під час якої сторони розглянуть питання двостороннього співробітництва, згідно з планами відбудеться 29 січня в Ужгороді. Про це у четвер у Будапешті повідомив міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

На спільній пресконференції зі своїм колегою з Чорногорії Філіпом Івановичем Сійярто, відповідаючи на журналістське запитання, наголосив, що ймовірний угорсько-український саміт матиме сенс, лише якщо він зможе привести до значних результатів, а це потребує відповідної підготовки.

З цією метою 29 січня в Ужгороді запланована зустріч між ним і його українським колегою Дмитром Кулебою, щоб від початку до кінця вивчити питання двосторонньої співпраці та з’ясувати, чи може зустріч на найвищому рівні допомогти прогресу відносин та яку ще роботу необхідно зробити, щоби лідери двох країн зустрілися з надією на успіх, повідомив Сійярто.

«Я готовий, я продовжуватиму тримати вільним цей день у календарі. 29 січня наразі в обох нас  планується присвятити нашій зустрічі в Ужгороді», — сказав він.

Сійярто також зазначив, що він не проти зустрітися і з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком, але пропозиції щодо дати від нього поки не надходило.

«Я тут і чекаю, поки надійде пропозиція про час зустрічі, і тоді, якщо буде потрібно, я зустрінуся і з ним. Якщо вистачить зустрічі з міністром Кулебою, це, звісно, рішення українців, ми не будемо в це втручатися», – сказав він.

(MTI)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах