15520
12:18 26.012024

З півсотні актуальних питань розглянуто на засіданні виконкому Хустської міської ради – першому у 2024 році

Політика 2713

Сьогодні, 26 січня, відбулося перше у цьому році засідання виконавчого комітету Хустської міської ради Закарпатської області. Так, майже півсотні питань із життєдіяльності міста розглянуто. Стартували з освітніх питань.

Спершу члени виконавчого комітету говорили про вартість харчування дітей у Навчально-реабілітаційному центрі Хустської міської ради впродовж 2024 року. Відтак із 1-го лютого з міського бюджету, зокрема для дітей дошкільної ланки на 3-разове харчування витратять 47 грн. за 1 діто/день, для дітей початкової ланки 3-разове харчування становитиме 50 грн. за 1 діто/день, а 5-разове для таких дітей – 87 грн. за 1 діто/день.

Відкриття додаткових штатних одиниць у закладах освіти Хустської територіальної громади – продовжило роботу виконкому. Так, проєктом рішення передбачено внести зміни до штатного розпису закладів загальної середньої освіти Хустської міської територіальної громади з 1 січня 2024 року, ввівши додаткові ставки у:

– Копашнівському ЗЗСО I-III ст. посаду сторожа (1 ставка);

– Хустській СШ I-III ст. №1 ім. А.Волошина посаду заступника директора з навчально-виховної роботи (0,5 ставки);

– Хустському ліцеї №3 посаду асистента вчителя (1 ставка);

– Олександрівському ЗЗСО I-III ст. посаду асистента (1 ставка).

Таким чином керівникам цих закладів доручено внести зміни до тарифікаційного списку з урахуванням змін у їх штатних розписах.

У ході засідання йшлося про затвердження показників для віднесення до груп за оплатою праці керівних працівників клубних закладів культури Хустської міської територіальної громади; затвердження кошторисної документації на Утримання мереж зовнішнього освітлення та робочого проєкту «Капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Сливова в м. Хуст, Закарпатської області». Щодо останнього, то загальна кошторисна вартість проєкту – 44946,462 тис.грн., в тому числі будівельні роботи – 36710,759 тис. грн., інші витрати – 8235,703 тис. грн..

Опісля надано дозволи як на проведення ремонтних робіт орендованого приміщення у Липчі, так й на розташування та розроблення паспорта прив’язки ТС для здійснення підприємницької діяльності в м. Хуст, по вул. Пирогова, б/н.

Крім того, погоджено штатний розпис КП «Хустпроект» на 2024 рік та Хустського ВУВКГ з 01.01.2024 р.. Останньому – й режим (графік) подачі питної води для споживачів Хустського ВУВКГ з 25.01.2024 р.. Відтак за проєктом рішення графік буде наступний:

Примітка: На період воєнного, надзвичайного стану або під час дії форс мажорних обставин та виникненні аварійних ситуацій на водопровідних мережах та об’єктах (джерелах) подачі питної води, Хустське ВУВКГ може обмежити водопостачання у відповідних районах міста або знизити тиск води в мережі централізованого водопостачання.

Структуру та чисельність працівників КНП «Хустський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2024 рік в кількості 259,5 шт.од. також погоджено нині членами виконавчого комітету. Актуальне сьогодні й затвердження суми на проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни. Що присутні й зробили.

Про організацію громадських робіт на території Хустської територіальної громади у 2024 році також на засіданні не оминули увагою. Так, затвердили перелік видів громадських робіт, які мають суспільно-корисну спрямованість, відповідають потребам територіальної громади, сприяють соціальному розвитку, що будуть організовуватись та проводитись на території Хустської територіальної громади у 2024 році за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття і без залучення коштів місцевого бюджету.

Традиційно йшла мова про надання матеріальної допомоги афганцям з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав; про надання мешканцям Хустської територіальної громади статусу громадянина, який постійно проживає, працює (навчається) на території гірського населеного пункту; про надання матеріальної допомоги 90-річним та потребуючим, здебільшого – на лікування.

Соціальні ж питання завершили роботу виконкому ради. Говорили про:

  • надання суду подання органу опіки та піклування щодо доцільності продовження строку дії рішення, щодо доцільності призначення опікунів чи піклувальників;
  • затвердження протоколу комісії по розгляду питання щодо звільнення осіб від плати за надання соціальних послуг;
  • затвердження висновків опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування);
  • призначення помічників та звільнення окремих (раніше призначених) від виконання обов’язків;
  • виправлення описки у рішенні виконавчого комітету Хустської міської ради від 26.12.2023 № 536«Про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, *****»;
  • затвердження нового складу Комісії з питань захисту прав дитини;
  • встановлення опіки або ж піклування над дітьми-сиротами;
  • надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;
  • надання статусу дітини-сироти;
  • надання дозволу на укладення договору дарування земельної ділянки на ім’я малолітнього місцевого.

Про це інформує пресслужба Хустської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах