15593
09:59 10.022024

Віктор Микита та Левенте Модьор обговорили логістичні та транзитні можливості України та Угорщини

Політика 2430

Пункт пропуску «Лужанка – Берегшурань» розпочне пропуск порожніх вантажних автомобілів без обмеження ваги на виїзд з України.

9 лютого за дорученням керівництва країни провели робочу зустріч із заступником міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентським державним секретарем Левенте Модьором.

На порядку денному – спільні інфраструктурні проєкти, початок реалізації яких було узгоджено на зустрічі керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби та його угорського колеги Петера Сійярто в Ужгороді.

Під час цієї зустрічі сторони повідомили про досягнення домовленостей щодо внесення змін до Угоди між Кабміном України та Урядом Угорщини про контроль прикордонного руху в пунктах пропуску автомобільного та залізничного сполучення від 4 травня 2012 року. Найближчим часом очікуємо підписи обох сторін.

Разом з Левенте Модьором обговорили деталі реалізації Угоди та технічні аспекти розширення наявної інфраструктури. У проєкті Угоди передбачено рух порожніх вантажних автомобілів без обмеження ваги на виїзд з України.

Таким чином, розвантажуємо інші пункти пропуску та зменшуємо час очікування в чергах для вантажівок, які забезпечують місцеві підприємства з іноземними інвестиціями давальницькою сировиною. Забезпечуємо виробничий цикл і надходження податків у бюджети всіх рівнів.

Старт пропуску порожніх вантажних автомобілів без обмеження ваги на виїзд з України в Угорщину плануємо до кінця квітня 2024 року.

Про це повідомляє Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах