15597
10:30 10.022024

Угорщина стане партнером проєкту зі створення Закарпатського обласного реабілітаційного центру «4.5.0 Recovery Center»

Політика 3088

Під час зустрічі із заступником міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентським державним секретарем Левенте Модьором представники Закарпатської ОВА обговорили питання підтримки й відновлення українських захисників, цивільних та, звичайно, дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації.

Проєкт реновації колишнього пологового будинку в Ужгороді під реабілітаційний центр стартує в березні. Тож для нас дуже важливо, що угорські партнери підтримали ініціативу й погодилися приєднатися до команди «4.5.0 Recovery Center».

На жаль, останні два роки Закарпаття не розглядали як локацію для розміщення реабілітаційних центрів національного рівня і не виділяли жодного фінансування.

Тому для нас це велика перемога, що попри скепсис, «інші бачення» та поточні труднощі ми змогли об’єднатися в єдину команду, розпочати реалізацію та знайти позабюджетне фінансування проєкту, який має всі шанси стати найкращим у країні.

Звернувся до пана Левенте з пропозицією спільно організувати в Угорщині навчання та підвищення кваліфікації для молодих українських лікарів, фахівців-реабілітологів, які стануть основою одного з найкращих майбутніх центрів відновлення фізичного та психічного здоровʼя в Україні.

Усі ці зусилля – для наших захисників, їх відновлення і швидкого одужання.

Дякую угорським партнерам за підтримку. Наша співпраця завжди була конструктивною та ефективною, і цей кейс є черговим підтвердженням цього.

Про це повідомляє Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах