15615
14:31 14.022024

Заступник голови Закарпатської ОВА з візитом перебуває в Литві

Політика 3035

Разом з командою Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей і менеджерами ЮНІСЕФ Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОВА перебуває з робочою поїздкою в Литві.

У межах візиту Петро Добромільський та керівниця Коордцентру Ірина Тухлякова зустрілися з представниками Міністерства соціального захисту та праці Литовської Республіки. Ключові питання – розвиток сімейних форм виховання, трансформація системи догляду та виховання дітей тощо.

Петро Добромільський розповів, що на Закарпатті в межах загальнонаціональної реформи деінституалізації триває перехід від інтернатів і дитячих будинків до сімейних форм виховання.

«Максимально підтримуємо майбутніх прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників та усиновлювачів на кожному етапі. Вони проходять спеціальні навчання, отримують консультації фахівців, юридичний супровід, фінансову та іншу необхідну підтримку», – зазначив заступник голови ОВА.

За його словами, завдяки налагодженій роботі в області попри війну спостерігають позитивну тенденцію в усиновленні дітей, створенні прийомних, патронатних сімей і ДБСТ. Зараз основна мета – наблизити якісні соціальні послуги для дітей та сімей у громадах, де вони проживають.

Своєю чергою віцеміністерка соціального захисту та праці Литовської Республіки Вілме Аугіене розповіла, що протягом 6–7 років їхній країні вдалося зменшити кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, більш ніж у 12 разів. Вілме Аугіене і представники профільного Міністерства поділилися з українськими колегами своїм успішним досвідом та інструментами, які допомогли забезпечити дітей люблячими родинами.

Заступник голови ОВА Петро Добромільський подякував за конструктивну розмову і запевнив, що робота над розвитком соціальної сфери та наближенням послуг до європейського рівня в нашій області продовжиться з урахуванням досвіду Литви.

Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах