15618
10:24 15.022024

Закарпаття та Підкарпатське воєводство готують Угоду про співпрацю

Політика 2652

Закарпаття та Підкарпатське воєводство восени цього року мають намір спільно презентувати можливості пішохідного переходу Лубня-Волосате на українсько-польському кордоні та ініціювати його відкриття.

Про це сьогодні під час зустрічі з Маршалеком Підкарпатського воєводства Владиславом Ортилом у польському місті Жешув домовилася делегація Закарпатської обласної ради на чолі з Сарай Романом та першим зуступником Андрієм Шекетою.

Розпочато підготовку до укладання міжрегіональної Угоди про співпрацю між Закарпатською областю та Підкарпатським воєводством. Підписати Угоду планується на переході Лубня-Волосате восени цього року.

Окреслено коло двосторонніх бажань і можливостей щодо реалізації спільних транскордонних проектів. У другому півріччі цього року відкриваються нові грантові перспективи щодо спільної участі у конкурсі програми «Польща – Україна» у пріоритетах Туризм та Співпраця. Саме ці сфери є найбільш плідними для розвитку транскордонної співпраці.

Під час зустрічі обговорили перспективи прийняття і реалізаціі Макрорегіональної стратегії Карпатського регіону. Вона може стати додатковим інструментом для взаємного розвитку Підкарпатського воєводства та Закарпатської області. Особливо актуально це тепер, коли Україна претендує на членство в ЄС.

Закарпатська делегація презентувала проєкт будівництва в Ужгороді Реабілітаційного центру для військових «4.5.0. Recovery Center». Обговорили можливості участі в ньому Підкарпатського воєводства.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах