15721
13:57 3.042024

Сійярто та Єрмак обговорили становище закарпатської угорської громади

Політика 2239

Напередодні міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто провів чергову телефонну розмову з очільником Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Про це урядовець повідомив на своїй сторінці в соцмережі. Під час розмови обговорювалися права представників угорської громади Закарпаття.

Сійярто зазначив, що спільна робота, окреслена на зустрічі в Ужгороді, триває. У четвер відбудуться чергові онлайн-переговори створеної тоді спільної робочої групи. Він висловив сподівання, що за результатами цих перемовин удасться досягти прогресу.

My Website

Відтак міністр повідомив, що обговорив з Андрієм Єрмаком також реалізацію інфраструктурних проєктів на українсько-угорському кордоні. «Ми дійшли висновку, що вони просуваються гарними темпами, але, безумовно, їх необхідно пришвидшити, щоб усунути непристойні ситуації, які виникли через надзвичайно тривалий час очікування на кордонах», – додав він.

Крім того, Петер Сійярто повідомив, що в середу проведе переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в рамках міністерського засідання Ради Україна – НАТО.

hirado.hu

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах