15744
15:20 11.042024

На кордоні України та Угорщини з’явиться новий пункт пропуску – «Велика Паладь – Надьгодош»

Політика 343

Цього тижня був підписаний договір про відкриття на українсько-угорському кордоні нового пункту пропуску – «Велика Паладь – Надьгодош», повідомив міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на своїй сторінці в соцмережі.

Пункт пропуску «Велика Паладь – Надьгодош» стане шостим КПП на кордоні України та Угорщини, зазначив урядовець.

Сійярто нагадав, що менше місяця тому в телефонній розмові з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком вони домовилися, зокрема, про угоду щодо прикордонного руху, згідно з якою буде відкрито пункт пропуску «Велика Паладь – Надьгодош», а також забезпечено проїзд вантажівок через КПП «Лужанка – Берегшурань».

«Цього тижня віцепрем’єр-міністр України з питань розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков і посол Угорщини в Україні підписали відповідний договір, тож уже остаточно вирішено, що між селами Надьгодош та Велика Паладь незабаром з’явиться новий пункт пропуску, відтак кількість КПП між нашими країнами збільшиться до шести», – ідеться в дописі Сійярто.

Новий пункт пропуску зменшить черги та прискорить перетин кодону між двома країнами, що значно полегшить життя людей, додав міністр.

(hirado.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах