15794
19:44 17.042024

В Ужгороді підбили підсумки першого року імплементації Закону «Про медіа»

Політика 1620

Сьогодні, 17 квітня, пройшла зустріч керівництва департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА та представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в області Володимира Цаповського з представниками медійного ринку краю.

Ключовими питаннями для обговорення були: річниця імплементації закону, підсумки реєстраційної кампанії суб’єктів друкованих та онлайн-медіа Закарпаття, вплив нормативних вимог Закону «Про медіа» на діяльність місцевого ринку.

Нагадаємо, 31 березня 2023 року набув чинності Закон України «Про медіа», котрий значно розширює коло суб’єктів, які потрапляють у сферу повноважень медіарегулятора – Національної ради. До цього документу була особлива увага у представників Євросоюзу. Отож протягом першого року від початку імплементації Закону «Про медіа» уже була запроваджена низка нововведень відповідно до європейських стандартів. Однак ще чимало – в процесі. Окремі норми впроваджуватимуться поступово відповідно до визначених Законом термінів. Основні виклики на цьому шляху та зміни, які мають відбутися у другий рік дії Закону, обговорили в ОВА під час зустрічі з медійниками, провайдерами аудіовізуальних та аудіальних сервісів Закарпаття.

Заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Марина Чепа-Марковці підкреслила, що обласна влада з початку повномасштабної війни і перших днів імплементації норм профільного Закону надає повне сприяння та підтримку представникам галузі. 

У свою чергу представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Закарпатській області Володимир Цаповський детально розповів про регіональну ситуацію щодо впровадження ключових змін.

Зокрема, за його даними, в області нині офіційно зареєстровані 27 друкованих видань (ще 5 – у процесі), 4 онлайн-медіа, 9 радіостанцій, 4 телеканали, близько 30 провайдерів аудіовізуальних та аудіальних сервісів.

Також Володимир Цаповський розповів, що сьогодні є можливість долучитися до публічного обговорення окремих проєктів нормативно-правових актів на сайті регулятора.

Зі свого боку регіональний координатор Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в області Олександр Горзов зупинився на правових аспектах запровадження Закону «Про медіа».

Окрім того, у представників медійного ринку було чимало питань до спікерів. Зокрема, йшлося про ретрансляцію європейських телеканалів, реєстрацію та ліцензування друкованих видань, провайдерів аудіовізуальних сервісів, трансляцію реклами тощо.

Нагадаємо, закон багато нововведень, котрі торкаються всіх медіа: друкованих та онлайн, телебачення й радіомовлення. Детально ознайомитися з усіма подробицями документа можна сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та на сайті ВРУ.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини