15797
18:13 18.042024

В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини

Політика 1553

У четвер, 18 квітня, у «Совиному гнізді» відбулася підсумкова конференція «Розкриття потенціалу міста: зміцнення державних інституцій через словацько-українське транскордонне співробітництво в розширеному європейському просторі».

Йшлося про ефективне управління містами та розбудову міських програм, успішні практики наближення державних інституцій до громадян тощо.

Відкривали конференцію Іван Завидняк, заступник міського голови Ужгородської міської ради, а також Едуард Бураш – Посол Закарпаття в Словаччині в Україні, Закарпатська область, експерт у сфері транскордонного співробітництва з Україною.

Насамперед варто зазначити, що проєкт «Міста в розширеному європейському просторі: розвиток потенціалу державних установ шляхом словацько-українського транскордонного співробітництва та підвищення доброчесності в державних справах (CEEA) » впроваджується управлінням міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради у партнерстві з міською адміністрацією Кошице (Словаччина), департаментом міжнародного співробітництва Харківської міської ради, Центром суспільних та психологічних наук САН Spolo?enskovedný ústav CSPV SAV національним міждисциплінарним дослідницьким інститутом NORCE з м. Альта (Норвегія) у рамках програми «Належне управління та транскордонне співробітництво» Норвезького фінансового механізму. Стартував він ще у 2016 році.

Мета – розвиток транскордонної інституційної співпраці між державними установами в сфері управління, підвищення обізнаності державних службовців України в питаннях прозорості державного управління, переймання досвіду партнерів зі Словаччини та Норвегії.

Відкриваючи конференцію заступник міського голови Ужгородської міської ради Іван Завидняк, подякував колегам за співпрацю й ефективний обмін знаннями: «Продовжуємо напрацьовувати й розширювати звʼязки з європейськими партнерами, ділитися досвідом та разом покращувати умови життєдіяльності у наших містах».

У свою чергу Едуард Бураш, Посол Закарпаття в Словаччині в Україні, зауважив, що успішна співпраця між Ужгородом та Словаччиною триває вже понад 30 років.

«До спеціальної програми підключені три ОТГ на Закарпатті та кілька міст у Словаччині. Кілька днів тому, відбулася зустріч у словацьких Михайлівцях прем’єр-міністрів. А ми також зі свого боку намагаємося налагоджувати співпрацю», – наголосив Едуард Бураш.

Загалом під час заходу спікери говорили про ефективне управління містами, розбудову міських програм та транскордонне співробітництво.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини