16298
11:41 11.092024

Депутатка Європарламенту Вікторія Ференц зустрілася із лідерами закарпатських угорців

Політика 1035

7 вересня Вікторія Ференц вперше як депутат Європарламенту відвідала Закарпаття. Вона взяла участь в урочистому спільному відкритті навчального року в угорськомовних школах Закарпаття в Шаланках, а потім у стінах Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ зустрілася з лідерами угорських організацій, населених пунктів і церков нашого краю. На зустрічі порушувалися освітні, екологічні питання, а також ситуація щодо органів місцевого самоврядування.

Після зустрічі Вікторія Ференц у коментарі журналістам зазначила: «Я потрапила до Європарламенту по загальнонаціональному списку «Фідес-ХДНП» за підтримки Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС), тому для мене вкрай важливо підтримувати прямий контакт із представниками закарпатських угорців, дізнаватися про важливі для них проблеми, які є пріоритетними для вирішення. Сьогоднішній захід також був проведений для того, щоб я зустрілася з лідерами угорської громади краю, щоби з перших вуст почути про потреби, які їх хвилюють. Йшлося про освіту, захист навколишнього середовища, що для мене також є важливим пріоритетом у Європарламенті. Сподіваюся, коли повернуся до Брюсселя, зможу допомогти у вирішенні реальних проблем закарпатських угорців. Європарламент – чудове місце, щоби привернути увагу до певних питань, як-от ситуація, потреби, очікування закарпатської угорської громади. У найближчі п’ять років, ймовірно, постане питання вступу України до Європейського Союзу, я вважаю дуже важливим, щоби, відповідно до Копенгагенських критеріїв, Україна інтегрувалася в ЄС, впорядкувавши законодавство, яке належним чином регулює можливості національних меншин відповідно до демократичних засад». Депутатка Європарламенту також пообіцяла, що, крім постійного зв’язку, часто приїжджатиме додому, на Закарпаття.

У зустрічі взяв участь зокрема і заступник голови ТУКЗ-КМКС Йожеф Шін. «Захід був дуже корисним. Усі учасники, а їх було понад два десятки, поділилися своїми ідеями, пропозиціями та думками щодо можливості співпраці з депутаткою Європарламенту. Вікторія Ференц записала згадані в розмові проблеми та запитання, сподіваюся вона зможе використати це у своїй роботі. Завдань багато, і нам було приємно, що депутатка заявила – вона долучиться до боротьби щодо захисту інтересів угорців Закарпаття», – повідомив заступник голови громадської організації.

dózsa/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Тепло київських візерунків»: презентація драматургічних рефлексій Василя Неволова в Ужгороді
17:39
Поліцейським з Рахівщини, які врятували дитину та будинок від пожежі, вручили відзнаки
17:09
Гвардійці провели відкритий урок мужності для закарпатських школярів
16:52
«Гуманітарні» продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та паливо – найчастіше ввозяться через Закарпатську митницю
16:30
У Великій Доброні за підтримки угорських партнерів відкрили Будинок жалоби
15:45
В Ужгороді відбудеться турнір з петанку
15:42
В Ужгороді привітали співробітників оперативно-рятувальної служби Закарпатської області
15:16
Двох мешканців Ужгородщини засудили до 7 років тюрми за переправлення військовозобов’язаних до Словаччини
15:10
Двоє гравців закарпатських ФК потрапили до збірної 6-го туру Другої ліги
15:06
У Мукачеві пройшов фінал Global Teacher Prize Ukraine
14:45
Всі новини