16365
15:14 18.102024

Білківські депутати збирались на сесію сільради

Політика 125

Сімнадцятого жовтня відбулася тридцять четверта сесія Білківської сільської ради Закарпатської області. Депутати розглянули понад тридцять питань порядку денного.

Провів засідання сесії Білківський сільський голова Василь Зейкан.

Прийнято рішення про дострокове припинення повноважень депутата сільради Ольги Хандри на основі поданої нею заяви.

На виконання вимог законодавства щодо прозорості роботи органу місцевого самоврядування внесено зміни до Регламенту роботи сільської ради та в Положення про постійні комісії сільради.

Затверджено низку бюджетних програм підтримки військових частин та безпеки.

До положень та статутів низки закладів культури й освіти внесено зміни для приведення їх у відповідність до вимог чинного законодавства.

Затверджено статут комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» сільради.

Депутати сільради також затвердили Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної форми власності.

На виконання низки кілька постанов Кабміну та листа облдержадміністрації створено відділ з питань інформаційної політики, цифрових трансформацій та документообігу без збільшення штатних одиниць.

Надано згоду на організацію співробітництва у сфері освітніх послуг, що стосується Іршавського центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Прийнято рішення про організацію харчування учнів початкових класів у закладах загальної середньої освіти в цьому році.

Затверджено звіт про виконання бюджету громади за 9 місяців цього року. Його виконання становить 102, 6 відсотка. За рахунок цього вдалося додатково закумулювати в сумарному виразі мільйон п’ятдесят три тисячі гривень власних надходжень.

Внесено також зміни до сільського бюджету на цей рік на загальну суму 3 мільйони 939 тисяч гривень. З них отримано 1 мільйон 863 тисячі гривень з державного бюджету на забезпечення харчування учнів початкових класів у закладах громади. Понадпланово надійшло власних коштів 1 мільйон 53 тисячі гривень. Їх спрямували на утримання доріг місцевого значення та підтримку військових частин.

Схвалено Меморандум про співпрацю між сільрадою та всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів».

Розглянуто низку земельних питань.

З багатьма проєктами рішень присутніх ознайомлювала секретар сільради – секретар виконавчого комітету сільради Аліна Шатохіна.

Серед доповідачів були начальник відділу фінансово-господарського забезпечення – головний бухгалтер сільради Наталія Савко, начальник фінвідділу Лариса Горзов, начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Ірина Паньканинець, начальник відділу земельних відносин та екології Микола Кудрей, головний спеціаліст-юрист сільради Оксана Жупанин.

Про це інформує Білківська сільська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах