2423
08:47 2.122016

В Ужгороді відбулася прес-конференція голови Люстраційної комісії Закарпатської області

Політика 1429

В’ячеслав Харченко, який прибув в Ужгород у короткочасну відпустку, поспілкувався із журналістами та розказав, як він бачить взаємозв’язок Революції гідності і того, що зараз відбувається на Сході країни. Йшлося також про діяльність громадських організацій учасників АТО.

img_0481

«У ці дні проходить річниця Революції гідності, яка почала весь цей процес, що зараз проходить на Сході. Ми відстоюємо зараз на Схожі вимоги Майдану – європейський вектор розвитку держави, боротьба з корупцією і вільна незалежна Україна. Я був на Майдані я бачив коли збиралося до 1 млн людей. Тепер на фронті маємо набагато меншу кількість – десь 120 тисяч», – каже В’ячеслав Харченко. –Патріотизм для мене це, по-перше, захист рідної землі від ворога. Це перше, що повинна робити людина, яка вважає себе патріотом. Можливо захисників не так багато, що за 6 хвиль мобілізації, частина розчарувалася. Я підписав 5 місяців тому контракт і захищатиму батьківщину».

За словами В’ячеслава Харченка, багато-хто, повернувшись з АТО, створив громадські організації: «Перш за все робота таких ГО повинна бути направлена на підтримку тих, хто на передовій. Тепер така пора, що потрібно тепловізори, прибори нічного бачення. Я тут під час відпустки ходив до владних структур, бізнесменів, почув слова підтримки, що будуть допомагати. Треба би 2-3 тепловізори у батальйон, бо ті, що є швидко виходять з ладу. Добре би було, щоб учасники АТО не тільки відстоювали щоб відстоювали права не тільки свої у тих чи інших преференціях, що дає їм влада, наприклад, чекали на отримання землі під будинок, чи сад-город».

Розказав військовий про ситуацію на Сході. Підписавши контракт у липні, В’ячеслав Харченко потрапив на 4 місяці на шахту Бутівка, бувало, що йшли запеклі бої, на відстані 50-150 метрів перебували від ворога. «З 1 вересня отримали наказ не відкривати вогонь у відповідь, бо перемир’я. Тоді ще ми були на шахті Бутівка, скажу, не було жодного дня, щоб було затишшя. Театр абсурду там відбувається, лідери кажуть одне, роблять інше», – каже В’ячеслав Харченко.

В’ячеслав Харченко зауважив, що як до військової служби, так і після, буде боротися за те, щоб демонтувати корупційну владу.

Щодо Люстраційної комісії, то, за словами В’ячеслава Харченка, діє Правління, всі процеси на Закарпатті відслідковуються. «Рік пройшов після місцевих виборів і у нас є така думка: є ще над чим працювати, бо результати виборів далеко не показують реальну картину. Здобуваю досвід військовий і настрій на передовій, а після того більш активно продовжимо роботу. За ці два роки нам ще багато робити», – резюмував В’ячеслав Харченко.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах