2882
10:26 28.012017

Парламентська Асамблея Ради Європи обговорила українські питання

Політика 1576

На засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи делегати розглянули питання, що надійшли від України і зазначили, що права та свободи нацменшин, які проживають на її території не можуть бути обмежені.

230261_1

106 членів Ради проголосували «за», таким чином прийнявши документ під назвою «Функціонування демократичних установ в Україні».

Таке рішення означає, що в Україні можна побачити прогрес в більшості питань, а Рада Європи вітає реформи, що оголошені урядом. Попри це, Асамблея, визнаючи складнощі, зазначила, що російська агресія, невиконання Мінських домовленостей ніяким чином не сприяють демократичній консолідації країни, але це не має спиняти процес реформування.

До зазначеного документу були внесені певні зміни, зокрема щодо забезпечення прав парламентської опозиції та стосовно порушення мовних прав нацменшин.

Василь Брензович, народний депутат України та голова ТУКЗ-КМКС розповів, що на пропозицію угорських, румунських та польських депутатів документ було доповнено двома важливими, зокрема, для угорськомовного населення пунктами.

«Перший закликає Україну в процесі децентралізації звертати увагу на етнічний склад населення та історичне минуле. Крім цього, Рада Європи звернула увагу Києва на те, що законодавчі зміни в жодному разі не можуть обмежити вже існуючі права та свободи національних меншин», – зазначив Василь Брензович.

В свою чергу, Жолт Неймет, голова Комітету закордонних справ парламенту Угорщини та голова угорської делегації Ради Європи заявив, що на основі Мінських домовленостей децентралізація є важливим зобов’язанням України, але при її здійсненні потрібно брати до уваги етнічний склад конкретного регіону.

Пан Неймет звернув увагу на те, що в Україні з’явилися тенденції, які викликають хвилювання – стосовно законопроекту про освіту та державну мову.

Він наголосив, що Європейська народна партія підтримує територіальну цілісність та суверенітет України. Також підкреслив важливість солідарності, адже Європейський Союз тільки тоді отримає результати від України, якщо українська громадськість відчуватиме підтримку Європи.

В той самий час, він звернув увагу на те, що у Європи є певні зобов’язання стосовно України. Угода про асоціацію та вільну торгівлю, безвізовий режим умови того, що Україна зможе взяти участь в європейському співробітництві.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини