18:57 15.052017

Ужгород став 10 містом в Україні, де запрацював Центр розвитку місцевого самоврядування

Політика 3324

Сьогодні, 12 травня 2017 року, Центр розвитку місцевого самоврядування відкрив сьогодні свій десятий регіональний центр у Закарпатській області – за підтримки фінансованої Євросоюзом Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Також сьогодні в Херсоні було відкрито дев’ятий регіональний центр. Ще 14 таких центрів буде засновано в усіх інших областях України до початку літа цього року.

Участь у офіційному відкритті регіонального центру в Ужгороді взяли перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, програмний директор U-LEAD від GIZ Бастіан Файгель та представники органів влади Закарпатської області.

«Я б хотів, щоб цей регіональний офіс став тим центром, навколо якого об’єднуватимуться всі прихильники реформи та побудови ефективного місцевого самоврядування, – наголосив В’ячеслав Негода. – Це спільне приміщення для обласної держадміністрації, обласної ради, депутатів, громадськості, представників місцевого самоврядування, всіх донорських організацій». Пан Негода додав, що він уперше бере участь у такому відкритті, і подякував ЄС та програмі U-LEAD за постійну підтримку реформи децентралізації.

Бастіан Файгель зазначив, що має честьь перебувати в географічному центрі Європи та бути учасником церемонії відкриття: «Важливо, щоб цей центр надавав дієву підтримку, скоординовану із зацікавленими стронами, що мають політичну відповідальність. Пан Файгель наголосив: «Регіональний центр також поширюватиме найкращі практики інших областей України та європейських держав, щоб натхняти територіальну реформу на Закарпаттію Це є передумовою та стимулом для подальшого розгортання  децентралізації з метою покращити якість адміністративних послуг та життєвих умов людей».

Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном. Закарпаття є єдиною областю, яка не має офіційно затвердженого плану створення об’єднаних територіальних громад. У цьому регіоні є лише п’ять таких громад.

Довідкова інформація: Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für InternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальну інформацію можна знайти на: www.u-lead.org.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах