5195
09:14 22.112017

Порошенко позачергово скликав Воєнний кабінет РНБО через загострення на окупованому Донбасі

Політика 2069

Президент України Петро Порошенко скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України через загострення ситуації на окупованих територіях Луганщини та Донеччини.

data

Про це повідомляє Адміністрація президента.

Зазначається, що президент заслухав доповіді керівників силових відомств, зокрема щодо незаконного перетину російськими танками українського кордону у Краснодонському районі Луганської області.

«У зв’язку зі збільшенням кількості російських військових, а також активізацією найманців, українські Збройні Сили готові до будь-якого розвитку подій задля гарантування безпеки мирного населення», — наголосив Порошенко.

Він також доручив українському представнику у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін активізувати взаємодію зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ для інформування західних союзників.

Нагадаємо, так званого «міністра внутрішніх справ» самоназваної «ЛНР» Ігоря Корнета тимчасово відсторонили.

До цього ватажок самоназваної «ЛНР» Плотницький звинуватив Корнета у тому, що він упродовж 3-ох років «незаконно» жив у будинку мешканки «ЛНР» і виселив його звідти.

Зазначимо, що 21 листопада, у центрі окупованого Луганська невідомі озброєні та у військовій формі особи перекрили вулиціта заблокували адмінбудівлі.

Плотницький наказав їм звільнити місто, однак це звернення проігнорували. Сам Корнет заявив, що «ситуація перебуває під контролем МВС» і відмовився йти у відставку.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах