5215
13:32 30.112017

Важливі рішення сесії Мукачівської міської ради

Політика 4174

Сьогодні, 30 листопада 2017 року, у місті над Латорицею пройшла чергова сесія міської ради.

_MG_4585 з лого

Всього на сесію було винесено аж 76 проектів-рішень. Ось декілька важливих з них.

  1. Захист прав дітей.

Депутати затвердили програму «Захисту прав дітей» на 2018-2020 роки, яка передбачає виділення 2 млн. 200 тис.грн на виконання даної програми.

З цих коштів на Придбання меблів, комп’ютерної та побутової техніки та товарів тривалого вжитку для покращення умов проживання дітей у 7 дитячих будинках сімейного типу, розташованих на території міста (відповідно до потреб) виділено 1 млн. 600 тис. грн.

Також на придбання подарунків для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що мешкають на території міста до Дня захисту дітей згідно програми виділено 200 тисяч щороку.

  1. На Подарунки для новонароджених на 2018-2020 роки виділили 3 млн. гривень.

Метою Програми є забезпечення новонароджених мешканців міста Мукачево подарунковими наборами.

Перелік товарів, які входять в подарунковий набір «Лелека»: підгузники Pampers, серветки дитячі вологі, пелюшки гігієнічні (10 шт), присипка дитяча, масло дитяче 200 мл, крем дитячий 150 гр., пляшка дитяча 250 мл п/ет (кампол), пляшка дитяча 125 мл., соска силіконова кругла для пляшки, пустишка силіконова анатомічна (нічна) 0-6 міс, квіти ромашки 40 гр, трава череда 50 гр., вітальна листівка та подарунковий пакет.

  1. В Мукачеві всі школярі-початківці та пільговики харчуватимуться безкоштовно.

З наступного року всі учні початкових класів та учні пільгових категорій 5-11 класів у школах Мукачева харчуватимуться безкоштовно. Відповідну програму організації безкоштовного харчування дітей у закладах освіти Мукачева на 2018-2020 роки планують затвердили на черговій сесії міськради.

Щороку на програму виділятимуть 8 млн. 185 тис. гривень.

     4. На позашкільну освіту міста виділили майже 6 млн. гривень.

На удосконалення системи позашкільної освіти, створення умов для діяльності позашкільних навчальних закладів м.Мукачева, модернізацію гуртків у позашкільних установах заплановано 5 млн. 931 тис. 250 грн.

Ці кошти будуть спрямовані на: розширення мережі гуртків, груп та інших творчих об’єднань закладів освіти, забезпечення проведення модернізації навчальної, матеріально – технічної бази, оснащення сучасним обладнанням: придбання технічних засобів та музичних інструментів МЦПО, інше.

  1. На оновлення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьої спортивної школи (ДЮСШ) виділили 2,6 млн. гривень.

З них на проведення модернізації навчальної, матеріально – технічної бази (оснащення сучасним обладнанням: придбання спортивного інвентарю, проведення поточних ремонтів спортивних споруд та спортивних майданчиків, відповідно до міжнародних стандартів) заплановано 140 тисяч гривень щороку.

Орім того, програма передбачає вдосконалення діючої мережі дитячої-юнацької спортивної школи та сприяння відкриттю і функціонуванню нових відділень: баскетболу (дівчата), боксу та забезпечення участі молоді з числа вихованців СОК ДЮСШ у міжнародних змаганнях, фестивалях.

  1. З наступного року школярі Мукачева їздитимуть у транспорті за півціни, А діти з пільгових категорій – безкоштовно.

Вартість проїзду для школярів становитиме 2 гривні.

Скористатися правом проїзду матимуть школярі, яким видано учнівський квиток. Це багатофункціональна безконтактна картка, на якій встановлений транспортний додаток. Наразі завершується процес оформлення учнівських квитків у всіх навчальних закладах міста.

  1. В Мукачеві щороку на забезпечення пацієнтів ліками виділятимуть понад 17 млн. гривень.

На реалізацію міської Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань та при наданні спеціалізованої та високоспеціалізованої стаціонарної медичної допомоги мешканцям м. Мукачева на 2018-2020 роки щороку пропонується виділяти 17 млн. 170 тисяч гривень.

Ілона ВІЛЬНА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах