5391
18:58 21.122017

Ужгородські депутати "під ялинку" прийняли бюджет, підтримали купівлю автівок за 1,5 млн грн та залишили на посаді Іштвана Цапа. ФОТО, ВІДЕО

Політика 2976

Заключне у цьому році засідання сесії Ужгородської міської ради пройшло досить цікаво та динамічно. Сесійна зала була наповнена вщент: окрім депутатів на засідання прийшли небайдужі ужгородці, які відстоюють зелені зони, а також люди в камуфляжі з «корупційними» плакатами.

IMG_1375

Розпочалася сесія з хвилини мовчання.  Міський голова Богдан Андріїв попросив вшанувати бійців 128-ї бригади, які загинули в зоні АТО.

Відтак грамотами Ужгородської міської ради нагородили двох патрульних, які виявили неабиякий героїзм під час ліквідації масштабної пожежі, яка днями трапилася в обласному центрі.

Нагадаємо, на минулому засіданні громада міста висловлювала своє занепокоєння з приводу того, що земельні ділянки на площі Богдана Хмельницького, вулиці Можайській та на території парку Перемоги можуть бути надані в оренду та, відповідно, забудовані.

Тож на початку цього засідання міський голова Богдан Андріїв попросив не хвилюватися – депутати міськради і він особисто підтримують таку позицію і всі зелені зони залишаться. Тож міські обранці відповідним рішенням не продовжили строк оренди.

Неабиякий резонанс у ЗМІ викликав проект рішення про «Про дозвіл на придбання службового автомобіля». Тож при розгляді цього питання сесійною залою прокотилася хвиля обурення. Варто зазначити, що тоді мова йшла про придбання міськвиконкому автомобіля загальною вартістю 1, 5 млн грн. Утім на засіданні депутати проголосували за критичне зауваження до проекту рішення і вирішили придбати за ці кошти не одну, а дві автівки.

«Востаннє міськвиконком купував автомобіль 17 років тому. За ремонт службової «TOYOTA» за 2 останні роки ми сплатили 200 тисяч гривень. Тому є необхідність придбати нове авто», – зазначив мер Ужгорода Богдан Андріїв. Це рішення підтримали 29 депутатів.

Не менш емоційним був розгляд проекту рішення «Про зміни у структурі апарату ради та виконкому», яким пропонувалося скоротити у тому числі посаду першого заступника мера Ужгорода.

Нагадаємо, посаду першого заступника мера Ужгорода досі обіймає Іштван Цап, якого судять за хабарництво.

«Ми вимагаємо, аби того корупціонера-хабарника нарешті звільнили з посади. Ця людина зафільмована на кількох записах, де він торгує тією землею, за яку хлопці гинуть на Сході. Якщо ви не проголосуєте, то це фактично означатиме, що ви його кришуєте і розділяєте усі його корупційні дії», – звернувся до депутатського корпусу активіст В’ячеслав Харченко.

В результаті за рішення, яким скорочувалася посада першого заступника ужгородського міського голови, проголосувало всього 11 депутатів, тому воно не було прийняте.

Далі міські обранці підтримали важливі міські програми, а також дозволили приватизацію цілої низки земельних ділянок.

Утім одне з ключових рішень сьогоднішньої сесії Ужгородської міської ради – ухвалення бюджету міста на наступний, 2018 рік.

«Обсяг доходів бюджету прогнозується в сумі 1 мільярд 282 млн.грн. З них понад 400 млн спрямовується на освіту, близько 200 млн на медицину, – наголосив міський голова Богдан Андріїв. – Крім того, вже у наступному році будуть прийняті зміни до бюджету, за яким буде вирішено «долю» неосвоєних коштів за 2017 рік».

Наприкінці засідання депутати додатково прийняли питання про виділення коштів на матеріальну допомогу постраждалим від недавньої пожежі на вулиці Легоцького. Депутати підтримали рішення, кошти підуть для мешканців згорілого житла та незначна частина для постраждалих у сусідній квартирі.

 

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах