713
11:11 19.052016

В Ужгороді пройшов форум по децентралізації. ФОТО

Політика 2189

Вчора, 18 травня в м. Ужгород за ініціативи всеукраїнської компанії «Успішна громада» пройшов форум на тему: «Децентралізація: виклики та можливості для міста Ужгорода».

IMG_2343

Зі вступним словом виступив заступник міського голови м. Ужгород Іштван Цап: «Це вже не перша зустріч, де ми обговорюємо основні тези та аспекти стратегічного розвитку нашого міста, і аналізуючи перші враження можу сказати, що як депутатський корпус так і представники громадськості дуже серйозно підійшли до опрацювання цього важливого для нашого міста проекту».

Далі, почав свою доповідь Микола Яцков, координатор кампанії «Успішна громада». Він проаналізував нові виклики та можливості для Ужгорода, передачу повноважень, фінансів та відповідальності. «Децентралізація для нашого міста – це перш за все відновлення місцевого самоврядування. Вона дає ужгородцям можливість самим творити своє майбутнє там, де вони живуть, працюють, виховують дітей».

Наступним виступив Олег Боршовський, заступник начальника управління містобудування та архітектури Закарпатської ОДА. Він поділився своїми думками і реаліями щодо приміської зони та просторового планування суміжних громад. Місто та приміська зона становлять єдиний соціально-господарський і містобудівний організм. За проектом, який від продемонстрував, Ужгород разом з приміською зоною можна поділити на 38 громад.

Також, форум продовжила своєю доповіддю Вікторія Мришук, експерт Інституту суспільно-економічних досліджень, координатор громадської ініціативи прямої дії «Включайся». На її думку, конкурентоспроможність країни залежить від конкурентоспроможності регіонів. Потрібно знати баланс між стратегічними питаннями і питаннями, які потрібно вирішити вже сьогодні. Місто – це влада, громада і бізнес, вони взаємопов’язані.

Завершив зустріч Андрій Пундор, керівник програми стратегія Інституту міста. Він поділився практичною стороною створення та втілення комплексної стратегії розвитку міста Львів 2012-2025. «Фінанси та ресурси завжди можна знайти, потрібно тільки реально шукати та докладати до цього зусиль».

Вікторія Копинець

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах