7704
11:54 16.112018

Звернення щодо мовного закону, зміни до бюджету та будівництво амбулаторій погодили депутати Берегівської райради

Політика 4045

Учора, 15 листопада, провели чергову сесію Берегівської раіонної ради. Традиційно, на початку пленарного засідання прозвучав гімн України, після чого народні обранці змогли приступити до розгляду питань порядку денного.

Голова районної ради, Йожеф Шін, ознайомив депутатів з кадровими змінами, які відбулися у між пленарний період. Так, Берегівський райвідділ Служби безпеки України очолив Олександр Дугельний, а Берегівський об’єднаний військовий комісаріат – Дмитро Куліковський.

Вже на початку пленарного засідання голова фракції Єдиного Центру Золтан Ковач звернувся до присутніх депутатів з пропозицією внести його звернення щодо прийнятого в першому читанні мовного закону, який забезпечить функціонування української мови як державної, до порядку денного та підтримати. Це викликало незадоволення депутатів, адже пан Ковач разом з членами його фракції навіть не прийшли на засідання постійних комісій, якими затверджувалися нагальні питання порядку денного та не вніс це питання заздалегідь, згідно регламенту роботи районної ради.

Йожеф Шін повідомив, що протягом останнього часу депутатський корпус вже подавав подібні звернення стосовно освіти й мови, які направляли до Петра Порошенка, Андрія Парубія та Володимира Гройсмана. Крім того це питання підняли на міжнародний рівень, відбулися зустрічі з міністрами закордонних справ та освіти України.

«Тому ми не бачили сенсу знову виносити це питання на розгляд. Це зробила фракція Єдиного центру, але варто розуміти, що коли потрібно було обговорювати питання на засіданнях постійних депутатських комісій, то вони не явилися та не подали жодних пропозицій. Я вважаю, що вони хотіли розіграти політичне шоу, що ніби угорська фракція таке звернення не підтримає. Проте, представники УМДС та КМКС одноголосно підтримали дане звернення», – додав Йожеф Шін.

Додамо, що член фракції КМКС «Партія угорців України», Отто Ваш, попросив направити це звернення не лише до Президента, голови ВР та Прем’єр-міністра України, а й до народних депутатів мажоритарників Івана та Віктора Балог, щоб вони теж активно піднімали та відстоювали це питання на профільних комітетах.

Пленарне засідання було насичене чималою кількістю важливих для району питань, серед яких затвердження програми соціального та економічного розвитку району на наступні два роки, програми підготовки захисників вітчизни та впорядкування статусу об’єктів спільної з містом власності.

Крім того, депутати погодили зміни до бюджету району на 2018 рік, де передбачили видатки на будівництво двох амбулаторій у селах Дідово та Свобода (Нодь Бакош), придбання двох автомобілів для центру первинної медико-санітарної допомоги, придбання житла для дітей-сиріт, перерозподіл коштів у галузі освіти, охорони здоров’я та інших сфер.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах