7903
18:20 13.122018

Незапланований компроміс та інші питання ХХХ-ї сесії Ужгородської міськради

Політика 5017

Сьогодні, 13 грудня, відбулася чергова ХХХ-та сесія Ужгородської міськради. На порядку денному депутати мали багато питань, адже за планом роботи міської ради вона мала бути останньою цього календарного року.

На початку роботи міський голова Богдан Андріїв запросив начальника Ужгородського відділу поліції Віталія Мацолу коротко відзвітувати перед присутніми депутатами та представниками ЗМІ про роботу Ужгородського відділу ГУНП в Закарпатській області. Віталій Васильович виділив у своєму звіті ключові аспекти роботи відділу за період своєї каденції (з лютого 2018 року) на посаді керівника поліції міста. Зокрема, навів статистику надходження заяв про вчинення правопорушень та їх розкриття, окремо виділивши ті, що мали найбільший резонанс. Також, Віталій Мацола подякував депутатам за сприяння у роботі поліції міста у питанні встановлення камер спостереження на перехрестях та у місцях, де можна очікувати якихось протиправних дій. Саме за їх допомогою працівниками поліції було практично за кілька годин розкрито крадіжки та нищення приватного майна ужгородців.

Наступним свій звіт представив керівник місцевої прокуратури – Дмитро Кириленко. Дмитро Павлович також виділив основні моменти за поточний рік у роботі прокуратури міста. Незважаючи на скорочення штату місцевої прокуратури у зв’язку із реформою до числа 15 чоловік за звітній період було опрацьовано та направлено до суду понад 300 справ. Головний прокурор міста також подякував народним обранцям за сприяння у роботі очолюваного ним органу і пообіцяв, що міська прокуратура і далі буде працювати незаангажовано та намагатися максимально ефективно використовувати всі існуючі законні засоби та можливості у своїй роботі.

Міський голова подякував від імені всього депутатського корпусу Ужгорода та громади міста обом керівникам правоохоронних органів та висловив сподівання, що і в наступному році плідна співпраця на благо містян продовжиться.

Очількик міста запропонував перейти до питань порядку денного, але далі сесія пішла не за планом, тому що до загального мікрофону підійшла головний лікар Ужгородської мiської полiклiнiки Качанова Віра Василівна, яка за підтримки значної кількості присутніх колег-медиків звернулася до міського голови та народних обранців із проханням не ліквідовувати очолюваний нею заклад, а трансформувати його у комунальне некомерційне підприємство в дусі медичної реформи. Богдан Андрiїв зазначив, що міська влада буде сприяти медикам міста у проханні, однак його репліка не викликала довіри у лікарів і вони всі рушили до президії, чим фактично заблокували роботу міської ради та вимагали від депутатського корпусу конкретного голосування, а не тільки обіцянок. До роз’яснення ситуації долучився і заступник голови міста Олександр Білак, але це ще більше підняло градус протистояння між міської владою та лікарями. Після майже півгодинної гострої дискусії Богдан Андріїв пішов на компроміс і погодився позачергово поставити на голосування прохання працівників Ужгородської міської поліклініки. І, незважаючи на досить різкі попередні заяви з обох сторін, депутати абсолютною більшістю підтримали компромісне рішення – перетворити Ужгородську міську поліклініку у комунальне некомерційне підприємство. Так само некомерцiйним комунальним пiдприємством стане i центральна мiська клiнiчна лiкарня Ужгорода.

Далі все пішло вже за планом і серед найважливіших питань, за які позитивно голосували депутати слід виділити наступні: «Звіт про виконання Програми економічного та соціального розвитку міста на січень-вересень 2018 року», «Звіт про виконання бюджету м. Ужгород за січень-вересень 2018 року», «Про затвердження Стратегії розвитку міста «Ужгород-2030», «Про програму підтримки управління патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції на 2018-2020 роки», «Про реорганізацію комунального закладу «Ужгородський міський пологовий будинок» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Ужгородський міський пологовий будинок», «Про реорганізацію комунального закладу «Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня», «Про Програму фінансування видатків на компенсаційні витрати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгород на 2019 рік», «Про зміни до Програми благоустрою міста на 2018-2022 роки», «Про зміни до Програми капітального ремонту житлового фонду у м. Ужгород на 2018-2022 роки» тощо.

Насамкінець депутати підтримали запропонований бюджет на 2019 рік та прогноз бюджету міста Ужгород на 2020-2021 роки.

Юрій КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Малозабезпечені сім’ї Перечинської громади отримали великодні продуктові набори
08:59
Угорські скаути Закарпаття долучилися до екотолоки у Карпатах
08:54
Судитимуть закарпатця, який під приводом пошуку зниклого військовослужбовця виманив у його дружини 10 500 доларів США
17:06
На Закарпатті прокуратура передала на ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав – чоловіка судитимуть
16:34
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
16:12
Переселенка з Донецька зробила майже з нуля художню гімнастику елітним видом спорту Перечина
15:56
Всі новини