821
22:31 31.052016

Тарифний майдан і підтримка комунальних підприємств: якою була сесія Ужгородської міськради. ФОТО

Політика 3653

Сьогодні, 31 травня, відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. Одразу після реєстрації депутати взялися до роботи.

1

На порядку денному в народних обранців було близько півсотні питань.

Перш за все проголосували за виділення матеріальної допомоги мешканцям міста. Як повідомив під час засідання міський голова Богдан Андріїв, розмір допомоги становитиме 2 тис. грн. Ідеться про виділення коштів на лікування 16 малозабезпечених жителів Ужгорода.

Утім не встигло засідання розпочатися, як депутати запропонували зробити 10-хвилинну перерву, оскільки до сесійної зали увійшли мітингувальники. Ще до початку роботи сесії вони протестували перед міськрадою проти підвищення комунальних тарифів. У залі активісти розклеїли плакати на кшталт: «Ні європейським тарифам!», «Жодної бюджетної гривні водоканалу». Одразу після перерви відбулася словесна перепалка між міським головою та мітингувальниками. Останні кричали про захмарні тарифи на комунальні послуги, а мер переконливо просив заспокоїтись і не заважати роботі сесії, оскільки більшість тарифів установлює національна комісія.

Угамувавши мітингувальників, депутати повернулися до порядку денного.

Зокрема внесли зміни до «Програми фінансової підтримки комунальних підприємств Ужгорода на 2016–2017 роки», затвердженої в грудні минулого року. Згідно з додатком до цього документа в новій редакції, необхідний обсяг фінансування для реалізації заходів на виконання програми становить майже 17,5 млн грн.

Як вказано в таблиці заходів на виконання програми, трьом ужгородським ЖРЕРам депутати виділили по 300 тис. грн (КП «ЖРЕР» № 4, №8 і № 5) Ці суми прописані як «дотація на покриття збитків за 2015 рік, що виникли в результаті різниці між витратами, передбаченими в тарифах на житлово-комунальні послуги, які затверджені виконавчим комітетом міської ради, та фактичними витратами на виробництво зазначених послуг».

Окрім того, програмою передбачається виділення понад 11,3 млн грн ужгородському «Водоканалу».

Відтак міські обранці підтримали зміни до «Програми благоустрою

міста Ужгорода на 2015–2017 роки». Рішення передбачає додаткові видатки на капітальний і поточний ремонти низки міських доріг, зелених зон, тротуарів та каналізаційної мережі.

Після цього проголосували за створення комунального підприємства «Уж-Фест» з метою забезпечення високої якості проведення культурно-масових, спортивних, художніх, театральних заходів, фестивалів, популяризації місцевих культурних надбань, етнонаціональних свят та покращення туристичної привабливості міста.

Далі депутати надали в оренду Головному управлінню Національної поліції в Закарпатській області чотири нежитлові приміщення для розміщення своїх структурних підрозділів. Ідеться про оренду на 2 роки 11 місяців приміщень: площею 63,2 кв. м на проспекті Свободи, 2; площею 45 кв. м на вул. Грушевського, 6; площею 75,9 кв. м на Бородіна, 15а; площею 63,2 кв. м на Високій, 10. Розмір річної орендної плати становитиме 1,20 грн. Приміщення повинен передати департамент міського господарства.

На таких же умовах і на аналогічний термін нададуть в оренду приміщення площею 42,9 кв. м за адресою: вул. Грибоєдова, 20в Ужгородському міському територіальному центру соціального обслуговування для розміщення сектору обліку бездомних осіб (без права проживання). Приміщення повинен передати Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Наприкінці сесії народні обранці підтримали положення про роботу чотирьох новоутворених структурних підрозділів Ужгородської міської ради. Нагадаємо, вони були створені в рамках децентралізації та розширення повноважень місцевих органів влади. Це відділи реєстрації місця проживання, реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, а також державного архітектурно-будівельного контролю.

Вичерпавши майже весь порядок денний, міський голова оголосив про перерву в засіданні. Щоправда, декілька питань залишилися нерозглянутими, тож їх вивченням депутати вирішили зайнятися іншим разом. Відбудеться це, швидше за все, уже наступного тижня.

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини