5882
16:56 20.032018

Готуючись до другого пленарного засідання 10-ї сесії облради, депутати обговорюють проекти рішень

Політика 2431

У вівторок, 20 березня,  відбулося одразу два засідання постійних  депутатських комісій: з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту під головуванням Віктора Русина та з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення, де керівником Михайло Софілканич.

_DSC0542Голова Закарпатської облради Михайло Рівіс також взяв участь в обговореннях матеріалів та висловив чимало слушних пропозицій, які будуть узагальнені та запропоновані до розгляду президії обласної ради.

Відтак напередодні другого пленарного засідання 10-ї сесії, яка запланована на 29 березня, у Закарпатській облраді розпочали активно вивчати матеріали постійні депутатські комісії, зокрема, з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою, яку очолює Петро Голубка.

Нині обласні обранці активно обговорювали проекти рішень, які стосувалися затвердження звітів про виконання галузевих програм,  схвалення нових та внесення змін до раніше ухвалених рішень і програм. Також детально проаналізували  проекти рішень про майно і надра.

 Активна дискусія зав’язалася навколо заборони маршів націоналістів у балаклавах, з провокаційними гаслами, а особливо із забороненими предметами: ножами, кастетами та бітами. «Заїжджі молодики готують різні провокації, аби дестабілізувати наш регіон», – зауважив Віктор Русин, тож запропонував підготувати депутатське звернення до всіх рівнів рад (сільських, селищних, районних) про заборону (у правовому полі) подібних заходів на території всієї області.

Далі без зауважень підтримали члени профільної комісії з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту внесення змін до Програми профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2016-2020 роки, внесені фінансовим відділом Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

Також схвалили одразу ж чотири важливі документи, підготовлені департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадкістю ОДА, зокрема: про результати виконання Програми підтримки засобів масової інформації та розвитку інформаційної галузі на 2015-2017 роки; про результати виконання Програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2015-2017 роки; про внесення змін до Регіональної програми із забезпечення участі громадськості у формування та реалізації державної політики і вивчення суспільної думки на 2015-2018 роки та внесення змін до Програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2018-2020 роки.

У ході вивчення питання про роботу комунального підприємства «Агенство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради», крайових парламентарів цікавив звіт директора цього підприємства Михайла Данканича з грудня 2016 по грудень 2017 року. За його словами, за звітний період налагоджено діалог з іноземними партнерами, державними органами, органами місцевого самоврядування, експертами, що стало основою для розробки майбутніх грантових документів.

– 2017 рік став для Агенції регіонального розвитку роком закладення основи для подальшої реалізації грантових проектів та досягнення самостійного фінансування підприємством власної діяльності, без залучення коштів обласного бюджету, – зазначив Михайло Данканич, додавши: – Завдяки тому, що наші фахівці вчасно подали заявку на участь у програмі «Польща-Білорусь-Україна», один із проектів отримав позитивне рішення і вже цьогоріч Агенція зможе реалізувати проект з бюджетом в майже один мільйон гривень.

Він також поінформував членів комісій, що команда Агенції активно працювала над розробкою, написанням та подачею нових проектів. Відтак подано 2 заявки на участь в програмі «Польща-Білорусь-Україна» в якості одного з партнерів по двох проектах; «Світ Карпатських Розетт» та «Карпатський шлях дерев’яної  архітектури – збереження та популяризація сакральної історико-культурної спадщини Карпат». Восени 2017 року опубліковані результати, за якими останній із названих проектів став переможцем. Таким чином в 2018-2019 роках Агенція буде реалізовувати проект з бюджетом майже 30 тис. євро.

Також фахівці Агенції працюють над розробкою та написанням трьох проектів по програмі «Румунія-Україна» та заплановано подати заявки по програмі Норвезького грантового фонду для регіональної співпраці та «Польща-Білорусь-Україна».

Відтак профільні комісії, як завжди, уважно  розглянули й обговорили ряд проектів рішень щодо нових Програм та внесли слушні зміни й доповнення до низки діючих.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах