5910
13:28 22.032018

Міністри закордонних справ України та Угорщини зустрілися у Брюсселі

Політика 1866

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та його угорський колега Петер Сіярто зустрілися у Брюсселі в рамках заходу під назвою «Друзі України», де були присутні керманичі МЗС країн ЄС.

1507852552-1203

Так, Павло Клімкін заявив, що не бачить потреби у створенні постійної місії ОБСЄ на території Закарпаття: «Насправді нам потрібно турбуватися про те, щоб Росія знову не здійснила якусь провокацію в регіоні». Він підкреслив, що саме через це попросив Арсена Авакова, Міністра внутрішніх справ України та Василя Грицака, Голову Служби безпеки України збільшити присутність підрозділів задля запобіганню російських провокацій.

Петер Сіярто у свою чергу розповів, що звернувся з листом до представників ЄС та Головного секретаря НАТО, в якому наголосив: «Угорщина залюбки знову займе позицію підтримки України, якщо офіційний Київ дасть юридичні гарантії щодо відтермінування вступу в силу закону України «Про освіту» до 2023 року та за цей час внесе всі відповідні зміни».

Крім того, він висловив своє занепокоєння щодо наміру створити постійний пункт дислокації батальйону української армії в місті Берегово, де проживає найбільша кількість угорців та яке є знаходиться в безпосередній близькості до трьох країн-членів НАТО. Петер Сіярто заявив, що виправдання Міністерства оборони України ще більше турбують, адже воно наголошує, що цей крок необхідний через загрози територіальній цілісності України.

Міністри обговорили й нещодавні підпали будівлі Товариства угорської культури Закарпаття. Нагадаємо, 4 лютого центральний офіс організації намагалися підпалити, а 27 лютого вже кинули туди вибуховий пристрій. Останню спробу українська влада визнала терористичним актом.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах