13839
10:03 21.092022

Путін оголосив часткову мобілізацію в рф

Політика 7768

Президент росії путін заявив про часткову мобілізацію громадян рф. Він уже підписав відповідний указ. Трансляцію його звернення здійснювало російське пропагандистське інформаційне гентство «РИА «Новости».

«Для захисту Росії, її суверенітету і цілісності вважаю за необхідне підтримати пропозицію Міноборони та Генштабу рф про проведення часткової мобілізації» – заявив путін.

«Мова йде саме про часткову мобілізацію», – наголосив він і пояснив, що на війну проти України підуть військовослужбовці запасу та ті, у кого є військова спеціальність та досвід. Окрім того, вони начебто проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Всі питання матеріального, ресурсного та фінансового забезпечення оборонних підприємств, повинні бути вирішені урядом в найкоротші терміни. «Уряду, Міноборони мною вже були дані доручення в повному обсязі і в найкоротший термін визначити правовий статус добровольців і бійців «ЛНР» і «ДНР». Він повинен бути таким же як у кадрових військових, включаючи медзабезпечення, соцгарантії», – заявив путін.

Мобілізація почнеться вже сьогодні.

Також путін у своєму зверненні згадав про псевдореферендуми на окупованих територіях. «До Росії звернулися із проханням підтримати референдуми. Підкреслю: ми зробимо все, щоб забезпечити безпечне проведення референдумів».

«Ми не маємо жодного морального права віддати близьких нам людей на поталу ката, не можемо не відгукнутися на їх прагнення самим визначати своє майбутнє» – заявив путін. Окрім того він вкотре почав погрожувати ядерною зброєю. «За загрози територіальної цілісності Росія використовує всі методи, включаючи ядерну зброю. Це не блеф» – наголосив він.

Нагадаємо, звернення путіна анонсували і чекали ще вчора, однак чомусь воно з’явилось саме сьогодні.

Також варто згадати, що 23 до 27 вересня росія має намір провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України.

Окрім того, днями держдума рф внесла правки до нового Кримінального кодексу, які стосуються злочинів, вчинених під час воєнного стану. Відтепер за здачу в полон, у разі відсутності ознак державної зради, росіянам загрожуватиме від 3 до 10 років позбавлення волі, а от за мародерство – до 15 років. Суворіше каратимуть за самовільне покидання частини в період «мобілізації» або «воєнного стану».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах