14300
15:18 10.012023

Закарпаття відвідала Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза-Кронін

Політика 5468

Сьогодні на Закарпатті з робочим візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза-Кронін.

Для нас велика честь приймати дипломатів найвищого рівня. Знаковим є й те, що пані посол має українське коріння та чудово спілкується українською.

Канада з перших днів широкомасштабної війни стала поряд з Україною у боротьбі за наш суверенітет і незалежність. Системна військова допомога та підтримка санкцій проти терористичного утворення рф щоденно допомагає перемагати ворога. Ми щиро вдячні за світову першість у підтримці нашої країни.

Канада — лідерка з упровадження прецедентів. Саме Парламент цієї країни першим законодавчо прописав можливість використовувати заарештовані російські активи на користь України.

Також важливим є й рішення Канади щодо визнання геноциду українського народу. Країна однією з перших ухвалила таке рішення.

Під час зустрічі поінформував пані посла Ларису Ґаладза-Кронін про безпекову ситуацію на Закарпатті, ВПО, гуманітарні, освітні та соціальні проєкти.

Окремо зупинилися на ініціативах щодо розвитку економічного потенціалу краю. Презентував проєкти, котрі напрацювала наша команда, і ті, що вже реалізовуються чи були втілені минулого року.

Водночас обговорили й ті, які могла б підтримати Канада і котрі ефективно вплинули б на розвиток економіки нашого краю. Зараз, зокрема, ми зосереджені на економічних проєктах регіонального розвитку, які забезпечать створення нових робочих місць, розбудову виробництва, збільшення експорту та надходження податків у місцеві бюджети і як результат – підвищення фінансової спроможності територіальних громад та збільшення підтримки наших ЗСУ.

Пані посол була приємно вражена стратегічним підходом до питань розвитку економіки на регіональному рівні та подякувала за сформований каталог пропозицій від ОВА.

Домовилися про підтримку наших проєктів у Канаді й налагодження контактів для їх реалізації.

Про це інформує Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах