15013
16:06 27.072023

На Закарпатті з гуманітарною місією перебував Держсекретар Міністерства економіки Словаччини Петер Швец

Політика 4310

Урядову делегацію Словаччини на чолі з Держсекретарем на Закарпатті зустрів голова голова Закарпатської обради Володимир Чубірко. Відтак сторони взяли участь у ряді спільних заходів. У складі словацької делегації також перебував радник Премֹєр-міністра Словаччини з питань України Едуард Бураш.

Спочатку сторони провели робочу зустріч у Генеральному консульстві Словаччини в Ужгороді.

Відтак після невеличкої екскурсії містом поспілкувалися у Закарпатській обласній раді.

Володимир Чубірко ознайомив гостей із актуальним станом справ у області та планами і проектами, спрямованими на реабілітацію військових та підтримку ВПО. Держсекретар Мінекономіки зі свого боку пообіцяв розглянути можливість допомоги у згаданих ініціативах голови облради.

Відтак делегація оглянула релоковане підприємство з Краматорська ТОВ “Фурлендер віндтехнолоджі”, що спеціалізується на виробництві турбін для вітряків. Наразі тут триває процес організації виробництва.

За тим — відвідали школу-інтернат у Великому Березному, де наразі перебувають переселенці зі сходу України. Починаючи з березня 2022 року заклад прийняв близько 3000 українців, які втікали від війни. Частина з них продовжує залишатися тут і нині.

У ході візиту від Уряду Слолваччини, всесвітньої мережі Адвентистського агентства допомоги та розвитку ADRA (здійснює свою діяльність у понад 130 країнах світу) та компанії Amazon інтернату презентували 100-ватний дизельний генератор, гуманітарний вантаж – кухню, душові кабіни, посуд та інші необхідні речі.

За словами представників ADRA, з часу війни організація передала Україні 55 каміонів допомоги, у тому числі медикаментів та продуктів харчування.

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах