15566
13:50 30.012024

Кулеба, Єрмак і Сійярто зустрілися з лідерами угорської громади Закарпаття

Політика 8079

У межах робочого візиту на Закарпаття керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та його угорський колега Петер Сіярто особисто поспілкувалися з лідерами угорської спільноти.

Андрій Єрмак подякував громаді за підтримку та переказав вітання від Президента Володимира Зеленського. У вирішальний момент для майбутнього країни лідери угорської громади публічно звернулися до голови Європейської Ради Шарля Мішеля та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з проханням підтримати рішення про відкриття переговорів щодо вступу України в ЄС.

Представники угорської національної спільноти, які проживають на території Закарпаття, є громадянами України, невід’ємними, інтегрованими та органічними членами українського суспільства. Їм усім, як і іншим громадянам незалежно від етнічного походження, належності до національних спільнот, гарантуються рівні громадянські, політичні, соціальні, економічні, культурні права і свободи, визначені Конституцією України.

Керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак зазначив, що, на жаль, вороги України використовують національні спільноти, які проживають у нашій країні, у власних цілях, маніпулюючи фактами. Вони сіють ворожнечу, напружують суспільну обстановку, намагаються розхитати нас зсередини. Але не мають успіху.

В умовах повномасштабної війни, яку розвʼязала росія проти нашої країни, українські угорці довели собі та всьому світу, що є справжніми патріотами України.

Лідери угорської громади Закарпаття подякували Президенту Володимиру Зеленському, Андрію Єрмаку та Петеру Сіярто за всебічну підтримку й увагу до національних спільнот краю.

Цю підтримку бачить уся країна та весь світ. Громада ж своєю чергою віддячує конструктивом і міцною проукраїнською позицією.

Рівень зустрічі свідчить про високу довіру з боку держави та комунікації у середовищі національних спільнот регіону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах