15673
08:31 18.032024

Угорську меншину Румунії з нагоди нашого національного свята привітали і президент, і прем’єр-міністр

Політика 1942

Президент Румунії Клаус Йоганніс і прем’єр-міністр Марчел Чолаку привітали угорських жителів Румунії з нагоди національного свята 15 березня.

У привітанні, опублікованому на сайті президента, Йоганніс високо оцінив внесок угорської меншини в демократизацію країни, європейську та євроатлантичну інтеграцію. «Історія показала, що мудрість, взаємне пізнання та досвід спільного життя збудували такі міцні мости між румунською більшістю та угорською меншиною, які витримують усі випробування, – йдеться у привітанні. – Ґрунтуючись на глибокому знанні минулого, майбутні покоління можуть будувати європейське майбутнє на землі, яку угорці по праву можуть називати рідним домом на власній мові».

«Роблячи внесок у симфонію цивілізацій, угорська меншина своїми традиціями та спадщиною, діяльністю своїх культурних, наукових і політичних організацій є шанованим учасником консолідації сучасного, успішного румунського суспільства», – цитує привітання інформагентство Agerpres.

У привітанні прем’єр-міністра Марчела Чолаку, опублікованому на сайті уряду Румунії, йдеться про те, що «спільною метою румунів та угорців є створення добробуту, будівництво сучасних та безпечних лікарень, шкіл європейського стандарту та транспортної інфраструктури для економічного розвитку».

«Люди очікують від нас рішень і проєктів, а не ворожнечі. Інвестиції мають продовжуватися в усіх куточках країни», – наголосив Чолаку.

За його словами, на територіях, де проживає угорська меншина, розвитку можна досягти лише спільною працею, незалежно від етнічної приналежності.

«Обов’язок держави – збереження культури та самобутності кожної етнічної спільноти, забезпечуючи при цьому повагу до основних прав і свобод усіх своїх громадян. Зі святом угорців Румунії та угорців усього світу!» – йдеться у привітанні прем’єр-міністра Румунії.

(MTI)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини