15708
09:36 26.032024

В області провели стратегічну сесію щодо просторового планування розвитку Закарпаття

Політика 2924

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай разом із головою Закарпатської обласної військової адміністрації Віктором Микитою, керуючою справами Мирославою Ливч, депутатами Василем Іванчо та Петром Добромільським, керівниками територіальних громад взяв участь у сесії «Стратегічні пріоритети розвитку Закарпаття: роль і місце територіальних громад».

Надзвичайно актуальний, цікавий і корисний для нашого регіону захід, який відбувався в рамках проєкту USAID «Говерла». Ця організація вже упродовж тривалого часу допомагає громадам з розробкою низки планувальних документів. Це і стратегії розвитку, і плани їх впровадження, і програми комплексного відновлення, і комплексні плани просторового розвитку.

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай привітав учасників заходу, наголосивши на важливості даного проєкту. «Формування стратегії громад, а через неї й стратегій Закарпатської області, міжрегіонального співробітництва і аж до транскордонного співробітництва між краями, округами та повітами є надзвичайно важливим, – заявив Роман Сарай. – Бо лише тоді, коли ти бачиш кінцеву точку, можна зробити покроковий план дій. Просторове планування це дуже важливе питання для громад. Бо стосуються основних сфер їхньої життєдіяльності: дитячого садочку, школи, медичного закладу, супермаркету чи, навіть, церкви. Лише комплексне планування усіх життєво важливих точок і сфер діяльності громади дасть комплексний розвиток громади: де саме ми забезпечуємо соціальні функції, де розвиваємо підприємництво, а де, до прикладу, туризм. І, вже маючи комплексну картину взаємодії та розвитку всіх 64 громад області, ми, як регіональна влада, зможемо координувати дії щодо комплексного розвитку Закарпаття. Не можуть усі 64 громади одночасно розвивати туризм, або ж будувати заводи… Усе залежить від географічного розташування, рівня розвитку інфраструктури та чимало інших факторів».

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах