15765
13:46 14.042024

Угорщина отримає від ЄС 100 мільярдів форинтів для українських біженців

Політика 1776

Держави-члени отримують допомогу пропорційно до кількості біженців, яку вони приймають з України.

Рада Європейського Союзу прийняла поправку, яка дозволить державам – членам ЄС цього року отримати на 3,5 мільярда євро більшу суму для прийому біженців з України. 

Рішення спрямоване на підтримку держав-членів, котрі приймають і забезпечують біженців, які рятуються від війни. Це дозволить державам-членам швидше отримати доступ до фондів ЄС, які будуть направлені на забезпечення житлом, зайнятості, доступу до системи освіти, охорони здоров’я, соціальної інтеграції. Додаткова підтримка буде надана державам-членам відповідно до кількості біженців, які прибули та були прийняті з України.

Попереднє фінансування з джерел ЄС буде збільшено з 11 до 15 відсотків для всіх держав-членів. Для тих держав-членів, у яких кількість біженців з України перевищила один відсоток населення, ставка попереднього фінансування зростає з 11 до 45 відсотків.

Поправка запроваджує одиницю вартості на одну особу, що полегшує мобілізацію коштів. Це дозволить державам-членам надавати базову підтримку для задоволення основних потреб біженців з України. Мета внесення поправки – зменшити тиск на бюджети держав-членів, щоби вони могли легше керувати потоком біженців з України.

Згідно з інформацією Єврокомісії, попереднє фінансування у випадку Угорщини становить близько 300 мільйонів євро, тобто близько ста мільярдів форинтів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах