15769
15:11 15.042024

Віктор Микита у Будапешті зустрівся із представниками Державного самоврядування українців Угорщини та лідерами української громади

Політика 1547

Під час робочої поїздки до Будапешту голова Закарпатської ОВА Віктор Микита за дорученням Президента України Володимира Зеленського зустрівся з представниками Державного самоврядування українців Угорщини та лідерами української громади в сусідній державі.

У такому розширеному форматі нам вдалося зібратися вперше.

Співпрацю та комунікацію ми розпочали з 2021 року із взаємної підтримки і спільних проєктів. Водночас за роки повномасштабної війни ця діяльність трансформувалася в роботу з допомоги українцям, які постраждали внаслідок збройної агресії терористів.

Зараз в Угорщині проживає понад 100 тисяч українців, переселенців та тих, хто працює й навчається в сусідній країні.

Президент Володимир Зеленський визначив стратегічними такі завдання: повернення додому наших громадян, котрі через війну змушені були виїхати за кордон; збереження їхнього зв’язку з Україною, культурою, суспільством.

Тож як найближчий територіально до Угорщини регіон, ми обʼєднуємо спільні зусилля з представниками Державного самоврядування українців, лідерами української громади в Угорщині й вимушеними переселенцями, аби реалізувати надважливі завдання для всього нашого народу.

Дякую представникам української громади в Угорщині за ініціативу, всебічну підтримку та спільний курс розвитку.

Рухаємося далі!

Про це інформує Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах