15898
16:41 11.062024

Йожеф Бочкаї та Роман Сарай обговорили питання гуманітарної співпраці

Політика 1025

Широкий спектр гуманітарних питань обговорили під час зустрічі голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та Генеральний консул Угорської республіки в Ужгороді Йожеф Бочкаї.

Роман Сарай подякував пану Бочкаї за величезний обсяг допомоги, який постійно надходить з Угорщини українському народу. Прикладом цьому слугує нещодавній гуманітарний вантаж із медичним обладнанням, вартістю в майже 1 мільйон євро – апаратами ШВЛ, шприцевими насосами та протизапальними препаратами, для закарпатських лікарень.

В особі Генерального консула голова Закарпатської обласної ради знайшов повну підтримку ініціатив щодо оздоровлення українських дітей та реабілітації поранених військових в Угорщині. Також Йожеф Бочкаї вкотре підтвердив зацікавленість його країни щодо участі в проєкті будівництва реабілітаційного центру в Ужгороді.

Окремо Роман Сарай та Йозеф Бочкаї зупинились на темі участі наших держав у Конгресі місцевого самоврядування трьох морів, який стартуватиме 12 червня у польському місті Люблін. Роман Сарай ознайомив Генерального консула Угорської республіки з можливостями, які відкриває цей проєкт для Закарпаття у плані регіональної співпраці. Від Угорщини у ньому наразі бере участь лише медьє Хайду-Біхар. Для нашої області було би цікаво, щоб до проєкту долучилися й інші угорські області. Це дало б змогу додатково реалізувати низку спільних взаємовигідних грантових проєктів.

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах