15901
16:33 13.062024

Делегація Закарпатської обласної ради зустрілась із Генеральним консулом України в Любліні Олегом Куцом та консулом Василем Йорданом

Політика 680

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та керуюча справами Мирослава Ливч обговорили з дипломатами спільні українсько-польські проєкти, спрямовані на зміцнення відносин між Закарпаттям та Підляським, Підкарпатським та Люблінським воєводствами. Заручились підтримкою Генерального консульства України в Любліні щодо підготовки до підписання найближчим часом партнерської угоди з Підляським воєводством. Серед іншого, договір включатиме в себе співпрацю між нашими регіонами в сфері охорони навколишнього середовища, медицини та співпраці Національних парків.

Пріоритетним напрямком співпраці з Підкарпатським воєводством є активізація роботи з відкриття пункту пропуску Любня-Волосате. Разом із Олегом Куцом посадовці окреслили конкретні кроки необхідні для цього. Зокрема, ініціювати розгляд питання на українсько-польську міжурядову комісію, яка незабаром відбудеться.

Окремо голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай обговорив з Генеральним консулом України в Любліні питання покращення українсько-польської співпраці на рівні муніципалітетів, міст та громад. Роман Сарай висловив вдячність Генеральному консульству України в Любліні за продуктивну співпрацю і внесок у розвиток українсько-польських відносин!

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах