15945
11:37 28.062024

Зеленський поговорив із Орбаном перед самітом ЄС

Політика 866

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан перебуває у Брюсселі на зустрічі очільників країн – членів Європейського союзу, участь у заході бере і Президент України Володимир Зеленський. Розмову двох політиків зняли на відео.

«Віктор Орбан і Володимир Зеленський жваво обмінюються думками перед зустріччю лідерів ЄС у Брюсселі», – під такою назвою на платформі Х з’явилося відео про двох політиків, автор якого додав, що добре, «якби був ще й звук».

Востаннє двоє політиків спілкувалися у травні, щоправда, по телефону. Вони погодилися продовжувати двосторонні консультації, Віктор Орбан підтвердив, що Угорщина готова сприяти всім ініціативам і зусиллям, які ведуть до миру. Але найбільше запам’яталася подія в грудні минулого року, коли Зеленський несподівано підійшов до прем’єр-міністра Угорщини на церемонії інавгурації президента Аргентини, де, судячи із відеозаписів, між ними відбулася доволі емоційна розмова.

Нинішній саміт ЄС можна назвати вирішальним, адже глави держав і урядів мають узгодити три основні позиції. Незважаючи на те, що Європейська народна партія, зелені та соціал-демократи погодилися висунути Урсулу фон дер Ляєн на другий термін на посаді президента Європейської комісії, вони погодилися висунути Урсулу фон дер Ляєн на другий термін на посаді президента Європейської комісії, прем’єр-міністр Угорщини не в захваті від цієї угоди. На його думку, це нахабство щодо виборців в тому сенсі, що три центральні партії заздалегідь домовилися, хто отримає посади.

 (vg.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах