5348
09:02 15.122017

У Мукачеві прийняли бюджет на 2018 рік

Політика 1572

Вчора, 14 грудня, відбулась позачергова сесія Мукачівської міської ради.

11

На ній було розглянуто лише 7 проект рішень, проте кожне з них було надзвичайно важливими для міста та його жителів.

  1. Депутати внесли зміни до міської Програми “Подарунки для новонароджених на 2018-2020 роки. Зазначимо, що у подарунковий набір для новонароджених входять: підгузники, серветки, пелюшки, присипка, пляшечки, креми та інші необхідні для малечі предмети.
  2. Внесли зміни до Програми організації безкоштовного харчування дітей у навчальних закладах м.Мукачева на 2017 рік. Програму дофінансовано ще на 200 тисяч гривень. Зазначимо, що Метою Програми є: сприяння збереженню здоров’я учнів міста, забезпечення всіх школярів раціональним, якісним та безпечним харчуванням під час навчального процесу;​обов’язкове забезпечення харчуванням учнів пільгових категорій, а саме: учнів із малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми проблемами, які навчаються в інклюзивних класах, учнів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл м.Мукачева за рахунок коштів місцевого бюджету;​сприяння вирішенню соціального захисту дітей із сімей, батьки яких учасники АТО, а саме забезпечення харчуванням (безоплатні обіди) учнів 1-11 класів загальноосвітніх шкіл м.Мукачева та безкоштовним харчуванням вихованців дошкільних навчальних закладів м.Мукачева.​Програма передбачає: забезпечення харчуванням за бюджетні кошти (міський бюджет) учнів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл м.Мукачева, учнів пільгових категорій, дітей у навчальних закладах м.Мукачево з числа дітей, батьки яких учасники АТО;забезпечення харчуванням за бюджетні кошти (міський бюджет) дітей – інвалідів; дітей із сімей учасників Афганської та інших локальних воєн; дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС із числа учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів м.Мукачева.
  3. В Мукачеві на капітальні видатки передбачено майже 216 млн. гривень
  4. Проте найголовнішим моментмл стало те, що депутати прийняли міський бюджет на 2018 рік в новій редакції. Головний фінансовий документ міста в новій редакції схвалено на засіданні сесії міськради після прийняття державного бюджету. Фінансовий ресурс міського бюджету на 2018 рік при доопрацюванні збільшено на 41 млн. 379 тис. грн., та в цілому становить 1 млрд. 182 млн. 784, тис. гривень.

Так, збільшено медичну субвенцію з державного бюджету на суму 11 млн. 966, тис.грн., Також збільшено трансферти місцевим бюджетам – 29 млн. 466 тис. грн., в тому числі соціальні субвенції, на суму 28 млн. 610 тис.грн.

Вивільнені кошти в сумі 43 млн. 406 тис. грн. (за рахунок збільшення обсягів медичної субвенції, зменшення відсотка вилучення реверсної дотації) направлено на капітальні видатки. Загалом на капітальні видатки в місті передбачено 216 млн. гривень.

Ілона Вільна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини