11003
18:07 7.092020

Відбулися загальні збори з оновлення керівного складу Берегівського районного осередку ТУКЗ-КМКС. ФОТО

Політика 7400

Через карантин, запроваджений у зв’язку з епідемією коронавірусу, традиційні весняні загальні збори з оновлення керівного складу Товариства угорської культури Закарпаття довелося перенести на осінь. Місцевий осередок ТУКЗ-КМКС Берегівського району провів зібрання 6 вересня в приміщенні Закарпатського угорського інституту ім. Ф.Ракоці ІІ.

Присутніх делегатів привітав голова осередку ТУКЗ-КМКС Берегівського району Йожеф Шін. Після ухвалення питань порядку денного очільник організації відзвітував про результати роботи за минулі роки. Пан Шін також розповів про нинішню суспільно-політичну ситуацію в області, а також стан українсько-угорських міждержавних відносин. «Ми не угорськомовні українці, ми угорці з українським громадянством», – підкреслив він.

Засідання провели під гаслом «Залишитися та вижити!». «Адже обов’язок угорців, які залишилися на Закарпатті, – залишатися угорцями!» – пояснив Йожеф Шін.

Він також звернув увагу на невтомну працю та прагнення Товариства угорської культури Закарпаття, що говорять самі за себе, оскільки за 31 рік існування організації вдалося досягти чимало результатів. «КМКС захищає інтереси закарпатських угорців», – наголосив голова районного осередку.

Під час засідання зазначалося також, що Берегівський районний осередок ТУКЗ-КМКС нараховує 10 506 членів. Відповідно до квоти, на збори делегували 55 осіб, присутніми були 53 з них.

Відтак під час відкритого голосування головою Берегівського районного осередку ТУКЗ-КМКС обрали Йожефа Шіна.

Голова Товариства угорської культури Закарпаття Василь Брензович, виступаючи перед присутніми, наголосив, що нинішні збори мали відбутися навесні, проте з огляду на карантинні обмеження провести їх тоді не вдалося. За його словами, Конституційний Суд України нещодавно постановив, що введений навесні карантин був незаконним, і це ще раз підтверджує хаос, який панує в країні.

«Товариство угорської культури Закарпаття й надалі виконує завдання, поставлені його засновниками 31 рік тому. Захищає інтереси закарпатських угорців у всіх сферах, – наголосив голова ТУКЗ-КМКС Василь Брензович. – Підтвердженням цього є ті безпрецедентні оновлення, які відбулися протягом останніх трьох років. Відповідно до потреб місцевих угорців у краї оновилися та були збудовані садочки, школи, медичні амбулаторії. Усе це стало можливим завдяки угорському уряду та успішній роботі Товариства угорської культури Закарпаття».

«Ставка майбутніх жовтневих місцевих виборів висока для закарпатських угорців. Товариство угорської культури Закарпаття готується до них», – підкреслив політик.

Керівний склад Берегівського районного осередку ТУКЗ-КМКС поповнився ще одним членом. Це голова Астейської сільради, очільниця місцевого осередку ТУКЗ-КМКС села Анна Надь.

Отто Ваш, котрий досі був заступником голови районного осередку, за власним бажанням продовжить працювати як член регіональної ради, відтак заступником на його місце обрали Ласла Молнара молодшого.

Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини