13376
11:20 11.032022

Про що йшлося у вечірньому виступі президента України

Політика 15866

Президент України Володимир Зеленський заявив, що країна-агресор Росія здатна здійснити хімічну атаку у війні на нашій країні. За словами Зеленського, якщо “хочеш дізнатися про плани Росії – подивися, в чому Росія звинувачує інших”.

“Мене це дуже турбує, бо не раз ми переконувалися: хочеш дізнатися про плани Росії – подивися, в чому Росія звинувачує інших. Послухайте такі звинувачення у російських ЗМІ самі собою показують, що вони на таке здатні. Російські ж військові, російські спецслужби. Показує, що вони цього хочуть. Вони вже робили такі речі у інших країнах. Так само! Самі анонсували, самі організовували, самі скаржилися. І самі робитимуть ще. Знову і знову. Якщо їх не зупинити”, – сказав президент України Володимир Зеленський.

Зеленський запевнив, що на території України ніколи не розробляли хімічну зброю.

Я Президент адекватной страны и адекватного народа. И отец двоих детей. Никакого химического или любого другого оружия массового поражения на моей земле не разрабатывали. Весь мир это знает. И если Россия сделает что-то подобное против нас – получит жесточайший санкционный ответ.

Опубліковано Володимиром Зеленським Четвер, 10 березня 2022 р.

“Що це за звинувачення у підготовці хімічних атак? Ви вирішили провести “дехімізацію” України? Чим? Аміаком, фосфором? Що ви ще приготували, куди вдарите хім. зброєю? По пологовому у Маріуполі, по церкві у Харкові, по дитячій лікарні Охматдит? Ми адекватні люди. Я президент адекватної країни та адекватного народу. І батько двох дітей. Ніякої хімічної чи будь-якої іншої зброї масової поразки на моїй землі не розробляли. Весь світ це знає. І якщо Росія зробить щось подібне проти нас – отримає найжорстокішу санкційну відповідь”, – йдеться у зверненні Володимира Зеленського.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах