164
11:33 21.032016

Закарпатська обласна рада прийняла історичне рішення

Політика 4080

Історичне рішення було прийняте 17 березня на четвертому пленарному засіданні другої сесії Закарпатської обласної ради.

1432290686-6035

Мова йде про мораторій на всі види суцільних рубок на території об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення області, усіх суцільних санітарних, лісовідновних рубок реконструкції тощо, у деревостанах природного походження, а також стиглих та перестиглих деревостанах штучного походження, які входять до природно-заповідного фонду Закарпаття.

На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного … призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних … комплексів.

Під час сесії начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга звернувся до депутатів з проханням ввести тимчасовий мораторій на вирубку лісів у межах природно-заповідного фонду, місцевого значення Закарпатської областi та подав на розгляд обласної ради проект рішення про його введення.

«Підставою для введення мораторію на всі види суцільних рубок на території природно-заповідного фонду місцевого значення є необхідність посилення контролю в галузі охорони, збереження раціонального та невиснажливого використання природних ресурсів, забезпечення відновлення відтворювальних властивостей лісу. Тимчасовий мораторій дозволить зберегти цінні старовірові лісові масиви і не допустити втрат їх природної цінності», – зазначив Валерій Мурга, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах